Δύο νεκροί και 12 τραυματίες από σφοδρή καταιγίδα στη Μόσχα (vid)

Gazzetta team
Δύο νεκροί και 12 τραυματίες από σφοδρή καταιγίδα στη Μόσχα (vid)
Τραγωδία στην περιοχή της Μόσχας με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 12 να τραυματίζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί, σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από τη σφοδρή θύελλα που έπληξε την περιοχή της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Από τους ανέμους, που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι και 90 χιλιομέτρα την ώρα, ξερριζώθηκαν εκατοντάδες δέντρα στη Μόσχα.

«Οι τραυματίες από τη θύελλα ανέρχονται στους 12. Και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν ένα κοριτσάκι που νοσηλευόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση», ανέφερε μέσω του Twitter ο Σομπιάνιν, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους γονείς του παιδιού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Μιτίσι, στην περιφέρεια της Μόσχας, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στα αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας σημειώνονται πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω των ανέμων, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι αναμένεται έντονη βροχόπτωση και χιόνια, που θα συνοδεύονται από ισχυρές ριπές, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ