Ζάεφ: «Ποτέ δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά για μια συνολική λύση»

Gazzetta team
Ζάεφ: «Ποτέ δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά για μια συνολική λύση»
Η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ ποτέ δεν βρέθηκαν τόσο κοντά για μια συνολική λύση σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια επίλυση της διένεξής της με την Ελλάδα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου».

«Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που έδωσε χθες βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αλλά «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου», «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο», πρόσθεσε.

Ενώ επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί, ο Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Η σύσταση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ είναι «μια ανοικτή πόρτα», δήλωσε ο Ζάεφ και συμπλήρωσε πως: «Είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ». Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι επίσης μια υπόσχεση «σταθερότητας» στην ήπειρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Οι χώρες της περιοχής «ποτέ δεν συνεργάστηκαν τόσο πολύ μεταξύ τους», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ