Εκτελέστηκε ο γηραιότερος θανατοποινίτης στην ιστορία

Gazzetta team
Εκτελέστηκε ο γηραιότερος θανατοποινίτης στην ιστορία
Η πολιτεία της Αλαμπάμα προχώρησε αργά χθες (τοπική ώρα) στην εκτέλεση ενός 83χρονου βομβιστή δολοφόνου, του γηραιότερου ανθρώπου που θανατώνεται στη σύγχρονη περίοδο της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ.

Ο Γουόλτερ Μούντι εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Άτμορ χωρίς ο ίδιος να κάνει κάποια τελευταία δήλωση, σύμφωνα με αξιωματούχους της φυλακής. Ήταν η όγδοη εκτέλεση φέτος στις ΗΠΑ.

Ο Μούντι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που εκτελείται από το 1976, όταν επανήλθε σε ισχύ η θανατική ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Death Penalty Information Center. Μέχρι τώρα ο γηραιότερος εκτελεσθείς θανατοποινίτης ήταν ο Τζον Νίξον, ο οποίος ήταν 77 ετών όταν θανατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 στο Μισισιπί.

Ο Μούντι καταδικάστηκε σε θάνατο για την αποστολή πακέτου-βόμβας το 1989 που σκότωσε τον 58χρονο δικαστή Ρόμπερτ Βανς και την αποστολή μίας ακόμα βόμβας που σκότωσε τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρόμπερτ Ρόμπινσον στην Τζόρτζια.

Ο Μούντι, που πέρασε πάνω από 20 χρόνια στη φυλακή περιμένοντας την εκτέλεσή του, υποστήριζε ότι ήταν αθώος και η εκτέλεσή του καθυστέρησε καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέταζε αίτηση της τελευταίας στιγμής για απονομή χάριτος, την οποία απέρριψε.