Καταζητείται επειδή προκάλεσε ηλεκτροπληξία σε δύο ελέφαντες

Gazzetta team
Καταζητείται επειδή προκάλεσε ηλεκτροπληξία σε δύο ελέφαντες
Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι αναζητεί έναν καλλιεργητή ανανάδων που φέρεται να προκάλεσε ηλεκτροπληξία σε δύο ελέφαντες, ένας εκ των οποίων πέθανε την Κυριακή, για να προστατεύσει τη φυτεία του.

«Έφερε εγκαύματα στην προβοσκίδα και στα πλευρά του», εξήγησε ο Φαντέτ Λαϊτόνγκ υπεύθυνος του εθνικού πάρκου Αούνγκ Ρουενάι που βρίσκεται στην επαρχία Τσονμπύρι κοντά στη Μπανγκόκ.

Η φυτεία του ανανά βρίσκεται κοντά στο εθνικό πάρκο όπου ζουν ελεύθεροι ελέφαντές. Ο άνδρας φέρεται να εγκατέστησε έναν ηλεκτρικό φράκτη με αρκετή ισχύ ώστε να σκοτώσει τον ελέφαντα.

Στις 25 Μαρτίου μία ελεφαντίνα πέθανε από ηλεκτροπληξία στη φυτεία όπου εργαζόταν ως υπάλληλος ο άνδρας αυτός ο οποίος και συνελήφθη. Αφέθηκε όμως ελεύθερος υπό όρους. «Ελπίζω να παραδοθεί σύντομα», σχολίασε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Την Κυριακή το θύμα ήταν ένας αρσενικός ελέφαντας περίπου 30 ετών που ζύγιζε τέσσερις τόνους.

Η Σοράιντα Σαλουάλα, ιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Friends of the Asian Eelphant”, δήλωσε «συντετριμμένη» από την τραγωδία, στην οποία αναφέρονται σήμερα εκτενώς τα δελτία ειδήσεων στην Ταϊλάνδη.

«Ζητώ να δημιουργηθεί ένα έκτακτο ταμείο αποζημίωσης των καλλιεργητών, η σοδειά των οποίων καταστρέφεται από τους ελέφαντες», πρόσθεσε.

«Κανένα ζώο δεν πρέπει να πέφτει θύμα ηλεκτροπληξίας», τόνισε, αν και αυτού του είδους τα ακραία μέτρα δεν είναι συχνό φαινόμενο στην Ταϊλάνδη, όπου οι φυτείες προστατεύονται κατά κύριο λόγο με κλασικούς φράκτες.

Αντίθετα στην Ινδονησία οι καλλιεργητές που προσπαθούν να προστατεύσουν τις φυτείες τους φτάνουν μέχρι το σημείο να αφήνουν δηλητήριο σε περιοχές όπου ζουν ελεύθεροι ελέφαντες.