Η απάντηση της ελληνικής πλευράς

Διαψεύδει η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, πως υπάρχει περιστατικό αφαίρεσης ελληνικής σημαίας σε ακατοίκητη βραχονησίδα, όπως υποστηρίζει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Με βάση ενημέρωση από το Πεντάγωνο και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται περιστατικό. Συνεχίζεται η διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ταυτόχρονα ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «απολύτως προκλητική και καταδικαστέα τη δήλωση του Γιλντιρίμ», για να επισημάνει πως η κυβέρνηση «δεν αποδέχεται καμία θεωρία περί γκρίζων ζωνών και φυσικά ούτε αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας».

Επιπλέον, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησαν στον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, που ισχυρίστηκε ότι η Ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Από το Υπουργείο διαμηνύουν πως «δεν ξέρουμε αν η φωτογραφία (σ.σ. Που δείχνει νεαρούς με ελληνική σημαία στη βραχονησίδα) είναι αληθινή», σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα διευκρινίζουν πως δεν γνωρίζουν ποιος την δημοσιοποίησε ενώ «όλα είναι υπό διερεύνηση».