Έκτακτες συνεδριάσεις ΟΗΕ και ΝΑΤΟ για την επίθεση στη Συρία

Gazzetta team
Έκτακτες συνεδριάσεις ΟΗΕ και ΝΑΤΟ για την επίθεση στη Συρία
Η συνεδρίαση των 29 πρεσβευτών του ΝΑΤΟ αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδος, ενώλίγω ώρα αργότερα θα λάβει χώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εκτάκτως θα συνεδριάσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 11 σήμερα το πρωί, ώρα Νέας Υόρκης (18:00 ώρα Ελλάδος) για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές κατά της Συρίας, μετά από αίτημα της Ρωσίας, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ, αλλά και τις άλλες χώρες που έλαβαν μέρος στις σημερινές αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις κατά στόχων στην Συρία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο ίδιος, δήλωσε στην εφημερίδα «Kommersant daily» πως η Μόσχα ενδιαφερόταν για συνεργασία με την Ουάσινγκτον.

Συνεδριάζει και το ΝΑΤΟ

Έκτακτη συνδρίαση θα πραγματοποιηθεί και στο ΝΑΤΟ, για την ενημέρωση των μελών του για τις συντονισμένες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις τους κατά κυβερνητικών στόχων στην Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η συνεδρίαση των 29 πρεσβευτών του ΝΑΤΟ αναμένεται ν’ αρχίσει γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Το ΝΑΤΟ δεν είχε συμμετοχή στην πραγματοποίηση των σημερινών αεροπορικών και πυραυλικών πληγμάτων κατά συριακών στόχων, ενώ νωρίτερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ υποστήριξε τις επιθέσεις, λέγοντας ότι τα πλήγματα αυτά «θα μειώσουν την ικανότητα του καθεστώτος να πραγματοποιήσει άλλες επιθέσεις εναντίον του λαού της Συρίας με χημικά όπλα».

Πηγή: reader.gr