Οι κρατήρες από τους πυραύλους Κρουζ που έπληξαν την Συρία (vid)

Gazzetta team
Οι κρατήρες από τους πυραύλους Κρουζ που έπληξαν την Συρία (vid)
Αξιωματούχοι της Γαλλίας και των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι στο στόχαστρο των επιθέσεων βρέθηκαν εγκαταστάσεις στη Δαμασκό και στη Χομς, ωστόσο, το Reuters και κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας ανέφεραν ότι αεροεπιδρομές σημειώθηκαν και σε διάφορες άλλες τοποθεσίες.

Συριακά μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ μετέδωσαν εικόνες και πλάνα από τους βομβαρδισμούς στο έδαφος της χώρας.

Στην πόλη Χομς, όπου χτυπήθηκαν επίγειοι στόχοι και εγκαταστάσεις,ο φακός της κάμερας κατέγραψε τους κρατήρες που δημιούργησαν στο έδαφος οι πύραυλοι Κρουζ που εκτοξεύηκαν από δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Από τους περισσότερους από τους 100 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από πολεμικά σκάφη, μαχητικά αεροπλάνα και υποβρύχια, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς πολιτών ή στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά και κτίρια που σχετίζονται με την κατασκευή και την αποθήκευση χημικών όπλων.

Οι επιθέσεις έγιναν στις επαρχίες της Δαμασκού και της Χομς, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία συμμετείχαν με δικά τους στρατιωτικά μέσα.

Ο χάρτης των πληγμάτων

Αν και το τοπίο για τα ακριβή πλήγματα που κατάφεραν στη Συρία ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία, παραμένει ασαφές, το ΒΒC επιχειρεί μια απεικόνιση – καταγραφή των τοποθεσιών που δέχθηκαν πυραυλικά χτυπήματα κατά τη συντονισμένη επίθεση.