Slogun:Ο Γιουλ έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία της EuroLeague και αυτός με τα περισσότερα μπινελίκια από οπαδούς

FOLLOW US

Slogun:Ο Γιουλ έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία της EuroLeague και αυτός με τα περισσότερα μπινελίκια από οπαδούς
BWIN stripe gif

Εμφάνιση Άσαντ σε προπαγανδιστικό βίντεο της συριακής κυβέρνησης (vid)

Gazzetta team
Εμφάνιση Άσαντ σε προπαγανδιστικό βίντεο της συριακής κυβέρνησης (vid)
Ένα βίντεο με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ να εισέρχεται στο κτήριο της προεδρίας, ανάρτησε στο Twitter η συριακή προεδρία.

Ο Άσαντ εμφανίζεται με κοστούμι και κρατώντας έναν χαρτοφύλακα να εισέρχεται στη μαρμάρινη είσοδο του κτηρίου, μερικές ώρες μετά την υπό τις ΗΠΑ επιδρομή στη Συρία σε απάντηση για μια φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα.

«Το πρωί της ανθεκτικότητας» γράφει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεδρίας, τα πλάνα του οποίου όμως είναι αρκετά μακρινά και ήδη εκφράζονται αμφιβολίες από τους χρήστες των social media για το αν είναι ο ίδιος ο πρόεδρος που απεικονίζεται.

Ο Άσαντ δεν μιλάει στη διάρκεια του βίντεο, που διαρκεί 8 δευτερόλεπτα.

Συριακά ΜΜΕ: «Μόνο υλικές ζημιές προκλήθηκαν απότους βομβαρδισμούς»

Μόνο υλικές ζημιές σ' ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού προκάλεσαν οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από ΗΠΑ Βρετανία και Γαλλία σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδουν τα συριακά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση από την επίθεση καταστράφηκε κτήριο που στέγαζε ένα κέντρο μάθησης και εργαστήρια. Το Πεντάγωνο υποστηρίζει πως η εγκατάσταση που επλήγη στη Δαμασκό χρησιμοποιείτο για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη δοκιμή χημικών και βιολογικών όπλων.

«Οι πύραυλοι που στόχευσαν μια στρατιωτική θέση στη Χομς εκτράπηκαν από τον στόχο τους και τραυμάτισαν τρεις αμάχους», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Διοικητής μιας περιφερειακής στρατιωτικής συμμαχίας που υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως στους στόχους της δυτικής επίθεσης περιλαμβανόταν μια αεροπορική βάση δυτικά της Δαμασκού και κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Η αεροπορική βάση αλ-Σιράι, που αποτέλεσε στόχο, βρίσκεται στην αλ-Ντιμάς, δήλωσε ο διοικητής στο πρακτορείο Reuters.

Από την επίθεση επλήγησαν επίσης θέση στη Μασιάφ, περίπου 170 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, στρατιωτικές αποθήκες στην ανατολική περιφέρεια Καλαμούν βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, στην περιοχή Κισουέχ νότια της Δαμασκού και μια θέση στους λόφους Κασιούν που δεσπόζουν της πρωτεύουσας.

Η Δαμασκός καταγγέλλει «τη βάρβαρη και βάναυση επίθεση» των Δυτικών

Το συριακό καθεστώς κατήγγειλε σήμερα μια «βάρβαρη και βάναυση επίθεση» των Δυτικών, μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας εναντίον στρατιωτικών βάσεων, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Τα πλήγματα αυτά έχουν στόχο «να εμποδίσουν» μια αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, η οποία επρόκειτο να αρχίσει σήμερα την έρευνά της στην Ντούμα για την επίθεση με χημικά που φέρεται ότι είχε πραγματοποιηθεί εκεί, πρόσθεσε το SANA.

«Η επίθεση (...) έχει ως κύριο στόχο να εμποδίσει τη δουλειά της ομάδας (του ΟΑΧΟ), να προλάβει τα συμπεράσματά της και να ασκησει πίεση στην αποστολή σε μια απόπειρα που έχει στόχο την απόκρυψη των ψευδών και των κατασκευών» των Δυτικών, σύμφωνα με το SANA.