Μητέρα έδωσε στον παιδί της να φάει ζωντανούς γυρίνους (vid)

Gazzetta team
Μητέρα έδωσε στον παιδί της να φάει ζωντανούς γυρίνους (vid)
Η κατάποση ζωντανών οργανισμών μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση αλλά και προσβολή από παρασιτικές νόσους.

Όσοι αναζητούν τις πιο παράξενες διατροφικές συνήθειες στον κόσμο, σίγουρα, θα σταθούν στο διαιτολόγιο των Κινέζων, οι οποίοι διατηρούν μερικές αηδιαστικές αλλά κι επικίνδυνες διατροφικές συνήθειες στο πέρασμα των αιώνων.

Μία από αυτές είναι η κατανάλωση ζωντανών γυρίνων και μάλιστα από μικρά παιδιά, όπως φαίνεται και στο παρακώτω βίντεο, το οποίο έχει ξεσηκώσει πολλές διαμαρτυρίες σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των μκικρών παιδιών που καταναλώνουν αυτή την «τροφή».

Το περιστατικό που έλαβε χώρα στην πόλη Σενζέν προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς το παιδί που τρώει τους ζωντανούς γυρίνους δεν είναι μεγαλύτερο από τεσσάρων ετών, ενώ η μητέρα ακούγεται να προτρέπει το παιδί να το καταπιεί.

Οι γιατροί εφιστούν την προσοχή σε όσους τρέφονται με ζωντανούς οργανισμούς για τους κινδύνους που ελοχεύουν, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης παρασίτων και συναφών ασθενειών είναι αρκετά μεγάλη.

Η πρώτη αναφορά στην Κίνα για βρώση ζωντανών οργανισμών και κυρίως γυρίνων ή γυμνοσαλιάγκων εμφανίζεται περίπου στο μακρινό 1596 επί της δυναστείας των Μινγκ.