Άλλαξε και επίσημα η πινακίδα στο αεροδρόμιο των Σκοπίων

Gazzetta team
Άλλαξε και επίσημα η πινακίδα στο αεροδρόμιο των Σκοπίων
Πραγματοποιήθηκε και επισήμως η μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων από Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» σε Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της σχετικής πινακίδας.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χθες Μεγάλη Τρίτη, τόσο στην πρόσοψη όσο και στο εσωτερικό του αεροδρομίου.

Στο μεταξύ, με τη συνάντησή του, με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, ολοκληρώνει σήμερα Μεγάλη Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τον κύκλο ενημέρωσης των αρχηγών των κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Κοτζιάς θα συναντήσει τον κ. Κουμουτσάκο στο υπουργείο Εξωτερικών στις 5 το απόγευμα και θα ενημερώσει τον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας για τις τελευταίες επαφές που είχε με τον ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ στη Βιέννη.

.

Μετά το κλείσιμο του γύρου επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στα Σκόπια - πιθανότατα στις 12 Απριλίου - για να συναντηθεί εκ νέου με τον κ. Ντιμιτρόφ. Εφόσον οι δυο πλευρές καταλήξουν σε κάποια μορφή συγκλίσεων, τότε η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί - ίσως και σε επίπεδο Πρωθπουργών.

Εναλλακτικά, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που επεξεργάζεται η ελληνική πλευρά, υπάρχει ένα σχέδιο Β, που προβλέπει τη σύναψη μίας διεθνούς συμφωνίας, την οποία θα προσυπογράψει η πλευρά της ΠΓΔΜ και θα καταθέσει ενώπιον όλων των διεθνών οργανισμών (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΗΕ).

Στη συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνονται τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς, με πρώτη και κύρια τη χρήση της νέας ονομασίας erga omnes για όλες τις χρήσεις.

Πηγή: reader.gr