Τύφλα να' χει το Novartis: Στην Βρετανία πληρώνουν με δημόσιο χρήματα μέχρι και bowling (pics)

Gazzetta team
Τύφλα να' χει το Novartis: Στην Βρετανία πληρώνουν με δημόσιο χρήματα μέχρι και bowling (pics)
Σκάνδαλο μικρότερης κλίμακας, αλλά το ίδιο προκλητικό με αυτό της Novartis, έχει ξεσπάσει στον τομέα της Υγείας στην Βρετανία.

Αν νομίζεται οτι μόνο στην Ελλάδα οι πολιτικοί και γενικώς όλοι όσοι έχουν πρόσβαση, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, στο δημόσιο χρήματα, απλώνουν το χέρι τους στο βάζο με το μέλι, τότε κάνετε λάθος...

Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνει το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Βρετανία στον τομέα της υγείας, το οποίο μπορεί να μην είναι στο μέγεθος του δικού μας, της Novartis (σ.σ. αν φυσικά επιβεβαιωθεί στο δικαστήριο), αλλά όπως δείχνουν τα στοιχεία, η πρόκληση είναι μεγαλύτερη.

Και αυτό γιατί διάφοροι υπεύθυνοι σπαταλούσαν δημόσιο χρήμα για την προσωπική τους διασκέδαση, όπως είναι μαθήματα ελικοπτέρου, go-cart, bowling κτλ και κάποιοι από αυτούς καλούνται να τα επιστρέψουν.

Ένας από αυτούς είναι και ο Keith Conradi, ο οποίος ξόδεψε 562 λίρες για το μάθημα ελικοπτέρου, μέσα σε μία ημέρα και τώρα καλείται να τα επιστρέψει πίσω.

Δείτε κάποιες από τις πιο εξοργιστικές περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Daily Mail μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε για τις κάρτες με δημόσιο χρήμα που υπάρχουν στα υπουργεία.

-To Public Health England ξόδεψε 310 λίρες για να πάρει ένα smoothie bike. Τι είναι αυτό; Ένα ποδήλατο το οποίο όσο κάνεις πετάλι γυρίζει το μπλέντερ και φτιάχνει smoothie.

-Υπάλληλοι της MHRA κάνοντας χρήση των καρτών αγόρασαν 253 γεύματα στα McDonalds

-Ένας μέλος του Public Health England πλήρωσε με την κάρτα του Υπουργείου για να φάει στο Angus Steakhouse.

-Ένα άλλο πλήρωσε 46 λίρες στην Dominos.

-Ένα τμήμα πλήρωσε 114 λίρες για go-cart, προκειμένου να ενισχυθεί η ομαδικότητά του.

-Το NHS Blood and Transplant ξόδεψε 1695 λίρες για bowling.