O Ντιμιτρόφ λέει πως: «Η διαδικασία της ονομασίας βρίσκεται σε μια λεπτή φάση»

Gazzetta team
O Ντιμιτρόφ λέει πως: «Η διαδικασία της ονομασίας βρίσκεται σε μια λεπτή φάση»
Αθήνα και Σκόπια επιχειρούν να ελέγξουν τη φημολογία για τη συνάντηση της Βιέννης...

Σε διάψευση πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η σκοπιανή πλευρά δήλωσε διατεθειμένη για αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών μετά της συνάντηση της Βιέννης μεταξύ του Νίκου Κοτζιά, του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ και του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

«Ουδεμία διπλωματική ή άλλη ελληνική πηγή ισχυρίστηκε ότι η σκοπιανή πλευρά δήλωσε διατεθειμένη για ορισμένες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας. Η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί σκόπιμη προβοκάτσια από την πλευρά όποιου μέσου διακίνησε την συγκεκριμένη πληροφορία» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο Νικολά Ντιμιτρόφ, με ανάρτησή του στο Twitter, προσπάθησε από την πλευρά του να βάλει φρένο σε «εικασίες» και διέψευσε ότι ο ίδιος έχει προχωρήσει σε κάποια περαιτέρω ενημέρωση, πέραν των δημόσιων δηλώσεών του.

«Η διαδικασία επί του ονοματολογικού βρίσκεται σε μια λεπτή φάση και οι εικασίες συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης προκαλούν ζημιά. Παραμένω σε όσα έχω πει στη δημόσια δήλωσή μου και πληροφορώ την κοινή γνώμη ότι δεν έχω κάνει κάποια περαιτέρω ανεπίσημη ενημέρωση», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ν.Ντιμιτρόφ.

Πηγή: reader.gr