Slogun:Οταν από όλα τα γήπεδα της Ελλάδας επιλέγεις για τον τελικό το Πανθεσσαλικό, αυτά παθαίνεις...

FOLLOW US

Slogun:Οταν από όλα τα γήπεδα της Ελλάδας επιλέγεις για τον τελικό το Πανθεσσαλικό, αυτά παθαίνεις...
BWIN stripe gif

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Gazzetta team
Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα
Σεισμός 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά των νότιων ακτών του νησιού της Νέας Βρετανίας, στην Παπούα Νέα Γουινέα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα για ζημιές ενώ ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε εκδοθεί.

Η σημερινή σεισμική δόνηση καταγράφηκε σε σχετικά μικρό βάθος, κοντά στην ακτή, περίπου 162 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ραμπάουλ. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πιο απομακρυσμένη κι αραιοκατοικημένη από εκείνη που είχε πλήξει ο σεισμός των 7,5 βαθμών της 26ης Φεβρουαρίου, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους, καθώς προκάλεσε κατολισθήσεις που έθαψαν χωριά.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο να πλήξουν τις ακτές της χώρας σεισμικά παλιρροϊκά κύματα σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, την ήρε όμως λίγες ώρες αργότερα κρίνοντας ότι η απειλή πέρασε.

Οι αρχές της Αυστραλίας διαβεβαίωσαν ότι δεν απειλούνταν οι ακτές της χώρας από τσουνάμι εξαιτίας του σεισμού, που αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών.

Οι ισχυροί σεισμοί είναι πολύ συχνοί στην Παπούα Νέα Γουινέα, που βρίσκεται στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες. Η Ραμπάουλ βρίσκεται εξάλλου στη σκιά του ενεργού ηφαίστειου Ταβέρβερ, το οποίο είχε καταστρέψει ολοσχερώς την πόλη το 1994.


Πηγή: reader.gr