Οπαδός της επίπεδης Γης εκτοξεύτηκε με αυτοσχέδιο πύραυλο για να επιβεβαιώσει την θεωρία του και... σακατεύτηκε (pics & vid)

Gazzetta team
Οπαδός της επίπεδης Γης εκτοξεύτηκε με αυτοσχέδιο πύραυλο για να επιβεβαιώσει την θεωρία του και... σακατεύτηκε (pics & vid)
Ο θιασώτης της θεωρίας της επίπεδης Γης έφτασε μισό χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος, όμως η προσγείωσή του αποδείχθηκε λιγάκι ατσούμπαλη.

Ένας 61χρονος φανατικός υποστηρικτής της θεωρίας της επίπεδης Γης παραλίγο να πληρώσει ακριβά την προσπάθειά του να αποδείξει την θεωρία του.

Ο Mike Hughes από την Καλιφόρνια ήταν τόσο βέβαιος για την αλήθεια των λεγομένων του, που βάλθηκε να πείσει και τους υπόλοιπους, δημιουργώντας έναν εκτοξευτήρα που θα του επέτρεπε να αποδείξει ότι ο πλανήτης μας στην παργματικότητα έχει το σχήμα ενός φρίσμπι.

Αφού δημιούργησε το πολυδάπανο μηχάνημα κι ανέβαλε αρκετές φορές την πραγματοποίηση της αποστολής του, τελικά το τόλμησε και θα πρέπει να αισθάνεται αρκετά τυχερός που την γλίτωσε με μερικές μελανιές στην πλάτη και στα πόδια, καθώς η προσγείωσή του, στην επιφάνεια του «φρίσμπι» αποδείχθηκε αρκετά επώδυνη.

Πάντως, ο ριψοκίνδυνος Hughes που φέρει και το προσωνύμιο "Μad" («Τρελός») κατάφερε να φτάσει σε ύψος 571 μέτρων πριν αρχίσει η ακθοδική του πορεία, πετυχαίνοντας ένα διόλου εύκολο επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι κατασκεύασε μόνος του και με δικούς του πόρους τον εκτοξευτήρα.

Ο 61χρονος άντρας αποφάσισε να τολμήσει το ταξίδι του προς την στρατόσφαιρα, καθώς δεχόταν αρκετά επικριτικά σχόλια σχετικά με τις συνεχείς αναβολές της προσπάθειάς του, ενώ παραμένει άγνωστο αν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία για την επιβεβαίωση της θεωρίας του.