O αστυνομικός που θυσιάστηκε στην ομηρία στη Γαλλία, παντρεύτηκε στο νοσοκομείο την σύντροφό του

Gazzetta team
O αστυνομικός που θυσιάστηκε στην ομηρία στη Γαλλία, παντρεύτηκε στο νοσοκομείο την σύντροφό του
H δολοφονική επίθεση κι ομηρία έλαβε χώρα στην πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας, ενώ ο 44χρονος αστυνομικός αντάλλαξε τον εαυτό του με έναν άλλο όμηρο.

Συγκλονισμένη η διεθνής κοινή γνώμη από την αυτοθυσία του 44χρονου αστυνομικού, που θυσιάστηκε για να σώσει τη ζωή ενός ομήρου στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Τρεμπ της νότιας Γαλλίας.

Ο Αρνό Μπελτράμ πήρε οικειοθελώς τη θέση ομήρου κατά τη διάρκεια της επίθεσης, όπου ακόμη δύο άνθρωποιέπεσαν νεκροί από τα πυρά του 26χρονου ισλαμιστή Ρεντουάν Λακντίμ, ενώ η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η σύντροφός του άτυχου αστυνομικού πήρε την πρωτοβουλία να τον παντρευτεί, ενώ ο Αρνό έδινε την ύστατη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο νοσοκομείο, όπου είχε διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος, μετά τη λήξη της ομηρίας.

Γαλλία: Κρύφτηκαν σε αποθήκη-ψυγείο για να γλιτώσουν από τον τζιχαντιστή

Το μυστήριο τελέστηκε με την παρουσία καθολικού ιερέα, λίγες μόνο ώρες πριν ο 44χρονος αξιωματικός της χωροφυλακής αφήσει την τελευταία του πνοή..

Ποιος ήταν ο Αρνό Μπελτράμ

Γεννημένος στη μικρή πόλη Ετάν ο Αρνό Μπελτράμ ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά. Εντάχθηκε στην αστυνομία το 2001. Αρχικά σε μια ομάδα θωρακισμένων οχημάτων (2002-2006) και στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρώτο Σύνταγμα της Δημοκρατικής Φρουράς Προστασίας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μέχρι το 2010.

Από το 2010-2014 διετέλεσε επικεφαλής της Avranches Manche και αξιωματικός στο Παρίσι από το 2014 έως το 2017. Έφτασε στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη το 2016 και την 1η Αυγούστου 2017 έγινε αναπληρωτής διοικητής στην ομάδα της χωροφυλακής της Aude.

Ο Αρνό Μπελτράμ ειχε τιμηθεί με το μετάλλιο του Εθνικού Τάγματος της Αξίας. Τον Δεκέμβριο του 2017, συμμετείχε σε μια άσκηση που προσομοίωνε μαζική δολοφονία σε ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή, σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Dépêche du Midi. Η αστυνομία εκτελεί τακτικά αυτό το είδος εκπαίδευσης για τη βελτίωση του τρόπου παρέμβασης σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης.

Μακρόν: Αξίζει τον θαυμασμό του έθνους

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον Αρνό Μπελτράμ, δηλώνοντας πως ο αξιωματικός «έπεσε ως ήρωας» κατά τις επιθέσεις στη νότια Γαλλία και αξίζει «τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρου του έθνους».

Επέδειξε «εξαιρετικό θάρρος και εξαιρετική αυταπάρνηση», πρόσθεσε ο Μακρόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.