Ερντογάν: «Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία»

Gazzetta team
Ερντογάν: «Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία»
Ο Ταγίπ Ερντογάν... συνεχίζει σε υψηλούς τόνους κι απειλεί με αιματοκύλισμα.

Σκληρή γραμμή από τον «Σουλτάνο» που μετά την κατάκτηση της συριακής πόλης Αφρίν, απειλεί με αιματοκύλισμα για να ξαναδημιουργηθεί η «Μεγάλη Τουρκία».

Σε ομιλία που έκανε στη Σαμψούντα, ο κ. Ερντογάν είπε «Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση».

«Θα οικοδομήσουμε οπωσδήποτε τη μεγάλη Τουρκία. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές» είπε απειλώντας τους πάντες.

«Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε» είπε ακόμη.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι μαχητές εισέβαλαν στην πόλη Αφρίν την περασμένη Κυριακή, μετά από οκτώ εβδομάδες μαχών, για να εκδιώξουν τους Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική" από την Άγκυρα.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι και οι τελευταίες κοινότητες τέθηκαν υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε οι ντόπιοι να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους», είπε η πηγή αυτή.

Στην πόλη Αφρίν, πολλοί κάτοικοι περίμεναν στην ουρά για να πάρουν το συσσίτιο που μοίραζε η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους με θωρακισμένα οχήματα.

Πηγή: reader.gr