Συγκίνηση από τον θάνατο μιας βαριά άρρωστης εγκύου μετανάστριας

Gazzetta team
Συγκίνηση από τον θάνατο μιας βαριά άρρωστης εγκύου μετανάστριας
Η άτυχη γυναίκα ζητούσε να πάει στη Γαλλία για να βρίσκεται κοντά στην αδελφή της...

Έρευνα ξεκίνησαν οι δικαστικές αρχές του Τορίνου μετά τον θάνατο μιας γυναίκας από τη Νιγηρία που, έγκυος και σοβαρά άρρωστη, προσπάθησε μάταια να περάσει στη Γαλλία για να βρίσκεται κοντά στην αδελφή της.

Η Μπιούτι, 31 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο του Τορίνου. Το μωρό της, που γεννήθηκε με καισαρική λίγο πριν τον θάνατο της μητέρας, μολονότι ήταν πολύ πρόωρο, παίρνει βάρος και φαίνεται ότι πηγαίνει καλά.

Η γυναίκα ζούσε με τον σύζυγό της κοντά στη Νάπολη. Όταν έμαθε ότι έπασχε από λέμφωμα, αποφάσισε να φύγει για τη Γαλλία, ώστε να γεννήσει έχοντας στο πλευρό της την αδελφή της. Όμως, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και ιταλικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, στις 9 Φεβρουαρίου οι Γάλλοι αστυνομικοί μπλόκαραν το ζευγάρι των μεταναστών στα σύνορα. Μολονότι η Μπιούτι ήταν έγκυος 6 μηνών και ανέπνεε με δυσκολία λόγω της βαριάς ασθένειάς της, οι χωροφύλακες απλώς την άφησαν, μέσα στη νύχτα, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπαρντονέκια, σύμφωνα με την οργάνωση Rainbow4Africa.

«Οι ταχυδρόμοι συμπεριφέρονται καλύτερα στα δέματα που μεταφέρουν» τόνισε ο Πάολο Ναρκίζι, ένα στέλεχος της οργάνωσης αυτής που βοηθά τους μετανάστες στην Ιταλία.

Ωστόσο, ο σύζυγος της Μπιούτι είπε αργότερα σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν σε εκείνον και όχι στη γυναίκα του να περάσει στη Γαλλία. Η Μπιούτι επέλεξε τότε να παραμείνει μαζί του στην Ιταλία. Εισήχθη για νοσηλεία στο Ρίβολι και κατόπιν σε εξειδικευμένη κλινική στο Τορίνο αλλά έζησε μόνο μερικές εβδομάδες.

Το μωρό της, Ο Ισραέλ, γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου και ζύγιζε μόλις 700 γραμμάρια. Μέσα σε μια εβδομάδα πάντως, την οποία πέρασε ουσιαστικά στην αγκαλιά του πατέρα του, έφτασε το 1 κιλό.

Η ιστορία της Μπιούτι έχει συγκινήσει τους Ιταλούς και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης που υπενθύμισαν την πρόσφατη περιπέτεια ενός εθελοντή ο οποίος κατηγορείται στη Γαλλία επειδή βοήθησε μια οικογένεια Νιγηριανών, μεταξύ των οποίων και μια έγκυο γυναίκα. Σύμφωνα με τον εθελοντή αυτόν, τον Μπενουά Ντικρός, οι Γάλλοι τελωνειακοί καθυστέρησαν να καλέσουν την υπηρεσία πρώτων βοηθειών για να βοηθήσει τη γυναίκα ενώ κάποια στιγμή σκέφτονταν σοβαρά να στείλουν τον πατέρα και τα δύο άλλα παιδιά της οικογένειας, 2 και 4 ετών, πίσω στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ