H Κύπρος καταδίκασε την τουρκική εισβολή στο Αφρίν

Gazzetta team
H Κύπρος καταδίκασε την τουρκική εισβολή στο Αφρίν
Η κυπριακή Βουλή καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν.

Με ομόφωνο ψήφισμά της, η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής «καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη τουρκική εισβολή στη Συρία, που συνιστά άλλη μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας, καθώς και τα εγκλήματα, τις λεηλασίες και τις καταστροφές που προκαλούν οι δυνάμεις εισβολείς στην περιοχή».

Με το ψήφισμα της η κυπριακή Βουλή εκφράζει την αλληλεγγύη της προς ολόκληρο το λαό της Συρίας, «που υποφέρει εδώ και επτά χρόνια από τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία και τις ξένες επεμβάσεις στη χώρα του».

Επίσης, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλους τους κατοίκους του Αφρίν, που υπόκεινται στον όλεθρο και την προσφυγιά από την τουρκική εισβολή.

Η κυπριακή Βουλή καλεί τον κυπριακό λαό, θύμα και αυτόν της εισβολής και κατοχής από την Τουρκία, να σταθεί αλληλέγγυος προς το λαό της Συρίας, που ξεριζώνεται από την πατρίδα του.

Το ψήφισμα εκφράζει αλληλεγγύη «προς τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, που έδωσαν ηρωικό αγώνα ενάντια στις δυνάμεις του "Ισλαμικού Κράτους" και τα παρακλάδια του που συνιστούν απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα».

Η κυπριακή Βουλή καλεί τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τη σιωπή της και να δραστηριοποιηθεί, ώστε να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από τη Συρία και να γίνει σεβαστή η κατάπαυση του πυρός από όλα τα μέρη.

Τέλος, με το ψήφισμα της η κυπριακή Βουλή τονίζει την ανάγκη να προωθηθεί ο οριστικός τερματισμός της αιματοχυσίας στη Συρία μέσα από μια ειρηνική λύση, που θα βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Πηγή: reader.gr