Συνεχίζεται αμειώτα το μακελειό στη Συρία: 37 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Gazzetta team
Συνεχίζεται αμειώτα το μακελειό στη Συρία: 37 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς
Δεν έχει τελειωμό το δράμα των αμ άχων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ανατολικά; προάστεια της Δαμασκού, ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων κι ανταρτών.

Νεκροί έπεσαν 37 άμαχοι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του Αρμπίν, έναν από τους τελευταίους ανταρτοκρατούμενους θύλακες της Ανατολικής Γούτας, κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα και εμπρηστικές βόμβες σκότωσαν τους άμαχους που είχαν καταφύγει σε μια σπηλιά". Τα θύματα υπέστησαν εγκαύματα και ασφυξία, διευκρίνισε.

Από τη Μόσχα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν αμέσως ότι έπληξαν την Ανατολική Γούτα με εμπρηστικές βόμβες. "Η ρωσική αεροπορία δεν πλήττει κατοικημένες συνοικίες της Ανατολικής Γούτας και δεν χρησιμοποιεί, σε αντίθεση με τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εμπρηστικά πυρομαχικά", τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.