Φυλακίστηκε άδικα για 31 χρόνια και του δώσανε αποζημίωση 1 εκατ. (vid)

Gazzetta team
Φυλακίστηκε άδικα για 31 χρόνια και του δώσανε αποζημίωση 1 εκατ. (vid)
Ο Lawrence McKinney όχι απλά κατάφερε να δικαιωθεί για τα 31 χρόνια που πέρασε άδικα στην φυλακή, αλλά του επιδικάστηκε και μία μεγάλη αποζημίωση.

Αν νομίζετε οτι θεματάκια με την δικαιοσύνη υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, τότε μάλλον κάνετε λάθος. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και στις ΗΠΑ, με τη μόνη διαφορά όμως οτι εκεί, μερικές φορές, τα λάθη πληρώνονται ακριβά. Για την ακρίβεια, πολύ ακριβά, όπως έγινε στην περίπτωση του Lawrence McKinney.

Ο 61χρονος πλέον άνδρας, το 1978 καταδικάστηκε σε 115 χρόνια μετά την καταγγελία μίας γυναίκας οτι ήταν ένας από τους δύο άνδρες που είχαν εισβάλει στο σπίτι της, την είχε βιάσει και την είχαν κλέψει.

Το 2008 όμως, ένα τεστ DNA έδειξε τρεις άλλους ανθρώπους ως υπεύθυνους και όχι τον άνθρωπο που βρισκόταν στην φυλακή, ο οποίος το 2009 ελευθερώθηκε μετά από 31 χρόνια, 9 μήνες, 18 μέρες και 12 ώρες πίσω από τα σίδερα.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα του δόθηκαν 75 δολάρια για το διάστημα που πέρασε άδικα στην φυλακή, τα οποία όπως είπε ο ίδιος έκανε 3 μήνες να τα σηκώσει από την τράπεζα, καθώς δεν είχε ταυτότητα.

Η αδικία όμως για την χαμένη ζωή του, τον έπνιγε και έτσι κίνησε τις διαδικασίες για να κριθεί επισήμως αθώος, ζητώντας την απαλλαγή του, κάτι που πέτυχε τον περασμένο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να μπορέσει να διεκδικήσει μεγαλύτερη αποζημίωση.

Το συμβούλιο στο Τένεσι που ασχολήθηκε με το θέμα του, όχι απλά έβγαλε τον δικαίωσε, αλλά του επιδίκασε και με το μεγαλύτερο δυνατό ποσό, το οποίο έφτασε το 1 εκατομμύριο δολάρια!

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε όμως, οτι το ποσό που θα λάβει είναι αρκετά μικρότερο, αλλά διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς πρόκειται για 353.000 δολάρια. Τα υπόλοιπα είναι φόροι, κρατήσεις και αμοιβή δικηγόρων, ενώ προβλέπετε να του καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις περίπου 3.000 δολαρίων...