Αεροπορική εταιρεία «διώχνει» τους υπέρβαρους επιβάτες από την bussiness class

Gazzetta team
Αεροπορική εταιρεία «διώχνει» τους υπέρβαρους επιβάτες από την bussiness class
Οι υπέρβαροι ή οι σωματώδεις επιβάτες δεν θα έχουν πλέον θέση στην business class, τουλάχιστον στην αεροπορική εταιρεία Thai Airways μετά από την εισαγωγή νέων περιορισμών.

Aρνητική εντύπωση κι αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Thai Airways να εισάγει διαχωρισμούς σχετικούς με το βάρος των επιβατών, σε μερικά μοντέλα του στόλου της.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της εταιρείας αποφάσισαν να απαγορεύσουν σε όσους επιβάτες έχουν περιφέρεια μέσης άνω των 142 εκατοστών, να κάθονται στα καθίσματα της business class των αεροσκαφών τύπου 787 Dreamliner, με μία δικαιολογία που προξενεί απορίες.

Αφορμή για τη λήψη του παραπάνω περιορισμού στάθηκε η εισαγωγή νέων ζωνών ασφαλείας στα καθίσματα της business class, οι οποίες θα περιέχουν αερόσακους και δεν θα επιτρέπουν στους υπέρβαρους να τις τοποθετήσουν σωστά γύρω από την μέση τους, ενώ ο σχεδιασμός των αεροσκαφών 787 Dreamliner δεν επιτρέπει την επέκταση των ζωνών ασφαλείας.

Ο διεθνής αερομεταφορέας δήλωσε ότι οποιοσδήποτε με μέγεθος μέσης άνω των 142 εκατοστών δε θα μπορεί να καθίσει στα καθίσματα του αεροσκάφους στα οποία έχουν τοποθετηθεί οι αερόσακοι ασφαλείας, ενώ έγινε και σύσταση προς τους γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να σταματήσουν να κρατάνε στην αγκαλιά τους τα μώρα τους.