Η θέση της ελληνικής πλευράς για τη τουρκική διαρροή περί σχεδιαγραμμάτων στα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών (pics)

Gazzetta team
Η θέση της ελληνικής πλευράς για τη τουρκική διαρροή περί σχεδιαγραμμάτων στα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών (pics)
«Αβάσιμο» θεωρείται το ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου Anadolu περί ύπαρξης σχεδιαγραμμάτων στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Η διαρροή του τουρκικού κυβερνητικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu δεν έμεινε ασχολίαστη από κύκλους του Πενταγώνου, οι οποίοι επανέλαβαν την πάγια ελληνική θέση για το ζήτημα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του skai.gr, οι επιτελείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μία ακόμη φορά έκαναν σαφές ότι κανένα σχεδιάγραμμα δεν εντοπίστηκε σε κανένα από τα τρία κινητά που κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (δύο προσωπικές συσκευές και μία υπηρεσιακή), καθώς η έρευνα από τις τουρκικές αρχές που διεξήχθη παρουσία Έλληνα εμπειρογνώμονα δεν έδειξε τίποτα ανάλογο.

Επίσης, η διαρροή του τουρκικού πρακτορείου, που απηχεί ξεκάθαρα της απόψεις και τους σχεδιασμούς του Τούρκου Προέδρου, παρά το γεγονός ότι έκανε αναφορά στην ύπαρξη σχεδιαγραμμάτων, δεν προσδιόριζε ούτε την φύση αυτών των σχεδιαγραμμάτων αλλά ούτε για το αν απεικονίζουν ελληνικές ή τουρκικές θέσεις, για αυτό κι ελέγχεται ακόμη περισσότερο η αξιοπιστία του.

Κρίσιμη ημερομηνία για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς είναι η 30η Μαρτίου οπότε και θα συναντηθούν οι δικηγόροι με τον δικαστή για να διευκρινιστεί η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, ενώ στις 5 Απριλίου θα γίνει δεύτερο αίτημα αποφυλάκισής τους, από τον συνήγορό τους.

Ο Τσίπρας ζητά τη στήριξη των Σοσιαλιστών για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του, στα social media, ενημέρωσε πως στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην οποία παραβρέθηκε λίγο πριν την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζήτησε τη στήριξη του PES για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν προφυλακισμένοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από την 1η του Μαρτίου.

Ακόμα σε ό,τι έχει να κάνει με το συμβάν με τον Ρώσο πράκτορα στη Βρετανία, τόνισα πως πρέπει να είναι αποφασιστική η καταδίκη μας αλλά να αντιμετωπίσουμε την υπόθεση με ψυχραιμία.