Ξιφίας βγήκε στα ρηχά και προκάλεσε πανικό σε παραλία (pics & vid)

Gazzetta team
Ξιφίας βγήκε στα ρηχά και προκάλεσε πανικό σε παραλία (pics & vid)
Oι σκηνές που καταγράφηκαν από λουόμενους της παραλίας Coral Bay δείχνουν την αγωνιώδη προσπάθεια να επιστρέψει στο νερό, ένας ξιφίας που είχε εξοκείλει στα αβαθή.

Στιγμές έντασης και πανικού διαδραματίστηκαν σε δημοφιλή παραλία του Περθ της Αυστραλίας, όταν ένα θαλάσσιο πλάσμα βγήκε στα ρηχά, προκαλώντας αναστάτωση στους λουόμενους.

Αρχικά, εξαιτίας των κραυγών των παρευρισκομένων, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι επρόκειτο για καρχαρία, όμως όταν πλησίασαν πιο κοντά διαπίστωσαν ότι ένας μεγάλος ξιφίας, προσπαθούσε εναγωνίως να επιστρέψει στο νερό, καθώς είχε εγκλωβιστεί στην άμμο της παραλίας.

Οι πιο πολλοί από όσους ήταν παρόντες έμειναν απαθείς, όχι όμως και μία 40χρονη μητέρα, η οποία αποφάσισε να βοηθήσει το αγωνιζόμενο ψάρι να επιστρέψει στον βυθό, πιάνοντάς το με τα γυμνά της χέρια.

Με την βοήθεια ακόμη δύο λουομένων, κατάφεραν να ξεκολλήσουν τον ξιφία (που ανήκει στο είδος Marlin) από τα αβαθή, ενώ οι ενέργειές του καταγράφηκαν από άλλους λουόμενους.

Οι «καλοί σαμαρείτες» ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους, λαμβάνοντας όμως σαν «επιβράβευση» δεκάδες κοψίματα κι αμυχές στα χέρια τους, καθώς το πανικοβλημένο ψάρι με την εξαιρετικά κοφτερή μύτη, σπαρταρούσε συνεχώς.