Συνελήφθη αεροσυνοδός με 4 κιλά κοκαΐνη ραμμένη στο κοστούμι του (pics)

Gazzetta team
Συνελήφθη αεροσυνοδός με 4 κιλά κοκαΐνη ραμμένη στο κοστούμι του (pics)
Ο έλεγχος για διακίνηση ναρκωτικών σε μέλος του πληρώματος τζαμαϊκανής εταιρείας έκρυβε εκπλήξεις, καθώς εντοπίστηκαν πακέτα κοκαΐνης, ραμμένα στο παντελόνι της στολής του.

Μέχρι πρόσφατα οι έρευνες των αστυνομικών και τελωνιακών αρχών για τη διακίνηση ναρκωτικών στα αεροδρόμια επικεντρώνονταν στους επιβάτες και στις αποσκευές τους.

Όμως, οι αρχές του αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν, ερευνώντας μέλος του πληρώματος τζαμαϊκάνης αεροπορικής εταιρείας κι έβγαλαν... «λαβράκι».

Πιο συγκεκριμένα, μετά από τη λήψη πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών από την χώρα της Καραϊβικής, οι αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου, αποφάσισαν να ψάξουν εξονυχιστικά μέλος του πληρώματος της εταιρείας Fly Jamaica Airways, που μόλις είχε προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο προερχόμενο από το Montego Bay της Τζαμάικα, ανακαλύπτοντας περίπου 4 κιλά κοκαϊνης, η οποία ήταν τοποθετημένη σε συσκευασίες, ραμμένες στα μπατζάκια της στολής του 42χρονου άντρα.

Η αξία της ναρκωτικής ουσίας υπολογίζεται στα 160.000 δολάρια, ενώ η ποινή του από τα αμερικανικά δικαστήρια μπορεί να ανέλθει ακόμα και σε 20 χρόνια κάθειρξης.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε άγνοια για τη δράση του υπαλλήλου της, ενώ αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμα ο ρόλος του στην πτήση του αεροσκάφους, παρά το ότι ο 42χρονος συλληφθείς φορούσε τη στολή των μελών του πληρώματος της εταιρείας, γεννώντας υποψίες για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης μέσω των πτήσεων από την Τζαμάικα προς τις αμερικανικές πόλεις.