Slogun:Οι θεούληδες στην Τραμπζονσπόρ μετά από όλα όσα έγιναν, απειλούν και τον διαιτητή στο twitter. Είδωλα!

FOLLOW US

Slogun:Οι θεούληδες στην Τραμπζονσπόρ μετά από όλα όσα έγιναν, απειλούν και τον διαιτητή στο twitter. Είδωλα!
BWIN stripe gif

Το Ισραήλ παραδέχτηκε ότι το 2007 βομβάρδισε συριακή πυρηνική εγκατάσταση

Gazzetta team
Το Ισραήλ παραδέχτηκε ότι το 2007 βομβάρδισε συριακή πυρηνική εγκατάσταση
Μια εγκατάσταση που υποπτευόταν πως κατασκευαζόταν μυστικά «πυρηνικός αντιδραστήρας» ομολόγησε πως βομβάρδισε το 2007 το εβραϊκό κράτος. Με αφορμή την παραδοχή αυτή, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του, να αποτρέψει τους «εχθρούς» του Ισραήλ να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα.
Η ισραηλινή κυβέρνηση, ο ισραηλινός στρατός και «η Μοσάντ (οι μυστικές υπηρεσίες) απέτρεψαν τη Συρία να αναπτύξει μια πυρηνική ικανότητα και τους αξίζουν τα εύσημα», τόνισε με tweet του ο Νετανιάχου.

«Η θέση του Ισραήλ ήταν και παραμένει σταθερή: να αποτρέψουμε τους εχθρούς μας να αποκτήσουν» πυρηνικά όπλα, πρόσθεσε.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Νετανιάχου στην επίσημη παραδοχή της επιδρομής από το εβραϊκό κράτος, αν και δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από αυτή την επίθεση με στόχο την εγκατάσταση Αλ Κιμπάρ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά), τη νύχτα της 5ης προς 6η Σεπτεμβρίου 2007.

Η παραδοχή αυτή συμπίπτει με τις ολοένα και περισσότερες προειδοποιήσεις του Ισραήλ ενάντια στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στην εμπόλεμη Συρία και τις εκκλήσεις του για τροποποίηση ή ακύρωση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ωστόσο δεν αναφέρθηκε στο Ιράν στη σύντομη ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, προειδοποίησε ότι η επιδρομή αυτή αποτελούσε ένα μήνυμα σε όλη τη Μέση Ανατολή.

«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ να βρεθούν πυρηνικά όπλα στα χέρια αυτών που απειλούν την ύπαρξή του: τη Συρία τότε, το Ιράν σήμερα», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υπηρεσιών Πληροφοριών Ίσραελ Κατζ στο Twitter.


Πηγή: reader.gr