Βγήκε από φλεγόμενο σπίτι του, λίγα δευτερόλεπτα πριν εκραγεί (pics & vids)

Gazzetta team
Βγήκε από φλεγόμενο σπίτι του, λίγα δευτερόλεπτα πριν εκραγεί (pics & vids)
Ο όλεθρος απείχε μόλις μερικά δευτερόλεπτα, όμως η αυτοθυσία των αστυνομικών έσωσε τη ζωή ενός κατοίκου που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο φλεγόμενο λυόμενο σπίτι του.

Τύχη βουνό είχε ένας άντρας από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ όταν κατάφερε να βγει από τη φλεγόμενη μονοκατοικία του, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν μία μεγάλη έκρηξη, ισοπεδώσει τα πάντα μέσα στην κατοικία.

Ο άντρας είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι του, όταν προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα σε όλους τους χώρους του διώροφου σπιτιού, ενώ ο μοναδικός ένοικος που ήταν μέσα προσπαθούσε εναγωνίως να διασώσει ό,τι προλάβαινε από τα υπάρχοντά του.

Για καλή του τύχη, η αναταπόκριση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ήταν άμεση κι έγκαιρη, ενώ οι άντρες της τοπικής αστυνομίας τον έβγαλαν σχεδόν σηκωτό από το εσωτερικό του σπιτιού, κυριολεκτικά πέντε δευτερόλεπτα πριν μία εκκωφνατική έκρηξη σαρώσει τα πάντα.

Η έκρηξη προκλήθηκε όταν η φωτιά μεταδόθηκε στον χώρο της κουζίνας κι ήρθε σε επαφή με τις φιάλες υγραερίου που βρίσκονταν εκεί, ενώ ευτυχώς κανένας άνθρωπος δεν τραυματίστηκε.

Λίγη ώρα αργότερα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ στο σπίτι προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην κομητεία Cypress της νότιας Καλιφόρνια, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς.