Νεκρός ο δράστης που έστελνε πακέτα με βόμβες στο Τέξας

Gazzetta team
Νεκρός ο δράστης που έστελνε πακέτα με βόμβες στο Τέξας
Ο φερόμενος ως δράστης των βομβιστικών επιθέσεων στο Τέξας, πυροδότησε σήμερα το πρωί εκρηκτικό μηχανισμό και ανατινάχθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, την ώρα που οι αστυνομικοί πήγαιναν να τον συλλάβουν, ανακοίνωσε η αστυνομία της πρωτεύουσας του Τέξας.

«Ο ύποπτος πέθανε», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Όστιν Μπράιαν Μάνλεϊ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Μάνλεϊ διευκρίνισε ότι επρόκειτο για έναν 24χρονο λευκό άνδρα και ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν δρούσε μόνος του ή είχε συνεργούς.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, ο άνδρας αυτός ήταν ο κύριος ύποπτος για πέντε εκρήξεις παγιδευμένων δεμάτων που σημειώθηκαν στο Όστιν και την περιοχή του, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους από τις 2 Μαρτίου δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν τέσσερις.

Αστυνομικοί είχαν ακολουθήσει το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο ύποπτος ως ένα ξενοδοχείο σε περιοχή γύρω από το Όστιν. Την ώρα που περίμεναν ενισχύσεις, ο ύποπτος ετοιμάστηκε να ξαναφύγει με το αυτοκίνητό του και τότε οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν έσπευσαν για να τον συλλάβουν. Ο άνδρας πυροδότησε τότε βόμβα που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του και σκοτώθηκε, πρόσθεσε ο Μάνλεϊ.

Τα κίνητρα του υπόπτου παραμένουν άγνωστα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία παρακολουθούσε τις τελευταίες 36 ώρες τον ύποπτο, στον οποίο είχε οδηγηθεί από εικόνες που είχε στη διάθεσή της από κάμερες ασφαλείας, όπως και μαρτυρίες, εξήγησε ο Μάνλεϊ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Όστιν KEYE, που συνδέεται με το CBS, δημοσίευσε φωτογραφίες που πιστευόταν ότι έδειχναν τον ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις. Σε αυτές φαινόταν ένας άνδρας που φορούσε ένα μπλε κασκέτο και κάτι που έδειχνε σαν περούκα την ώρα που άφηνε πακέτα την Κυριακή σε ένα κέντρο διανομής της FedEx. Οι φωτογραφίες αυτές προήλθαν από κάμερα ασφαλείας στο κέντρο αυτό.

Η μία από τις πέντε εκρήξεις σημειώθηκε την Τρίτη σε ένα γραφείο της FedEx στο Σερτζ, στην περιοχή του Όστιν.

Πηγή: reader.gr