Μεξικανοί αστυνομικοί ποζάρουν σε παραλία με ημίγυμνες τουρίστριες (pics)

Gazzetta team
Μεξικανοί αστυνομικοί ποζάρουν σε παραλία με ημίγυμνες τουρίστριες (pics)
Η αποκάλυψη φωτογραφιών με πάνοπλους αστυνομικούς να συνομιλούν φιλικά με ημίγυμνες τουρίστριες έχει προκαλέσει ένταση στην ταραγμένη περιοχή της Κεντρικής Αμερικής.

Σάλος έχει προκληθεί στο Μεξικό μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που απεικονίζουν αστυνομικούς να φλερτάρουν και να ποζάρουν με ημίγυμνες τουρίστριες σε παραλία του θερέτρου Κανκούν, στο νοτιοανατολικό Μεξικό.

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ταχύτατα έφτασαν σε κάθε γωνιά της χώρας, προκαλώντας οργή κι αγανάκτηση, καθώς η αυξημένη εγκληματικότητα καλπάζει στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Μόλις τις τελευταίες ημέρες δεκάδες περιστατικά πυροβολισμών, ένοπλων επιθέσεων και δολοφονιών έχουν λάβει χώρα στην τουριστική περιοχή του Κανκούν, η οποία προσελκύει χιλιάδες τουριστών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η αποκάλυψη των φωτογραφιών έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να ξεκινήσουν αστυνομικές περιπολίες και στις πολυσύχναστες παραλίες του Κανκούν, με στόχο την πρόληψη της εγκληματικότητας αλλά και την ασφάλεια των τουριστών.

Κι η αλήθεια είναι πως οι ερωτικές περιπτύξεις των ένοπλων (με βαρύ οπλισμό) αστυνομικών δεν βοηθούν την ανάπτυξη του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους, που είναι έρμαια των συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών που λυμαίνονται την περιοχή.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε άγνωστος χρήστης συνοδεύονταν από την περιγραφή: «όταν ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τις γυναίκες παρά την δουλεία σου», ενώ αργότερα η ανάρτηση «κατέβηκε» μετά από παρέμβαση του τοπικού κυβερνήτη.

Από την πλευρά της η αστυνομία του Κανκούν ανακοίνωσε πως διερευνά το περιστατικό, το οποίο έχει γίνει αφορμή για επικρίσεις ως προς τον ρόλο της αστυνομίας.