To Δικαστήριο συμβουλεύει τον Τραμπ να μην μπλοκάρει άτομα στο Twitter

Gazzetta team
To Δικαστήριο συμβουλεύει τον Τραμπ να μην μπλοκάρει άτομα στο Twitter
Δικαστής στις ΗΠΑ συνέστησε στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπμ να επιλέξει σίγαση των ειδοποιήσεων αντί να μπλοκάρει τους χρήστες του Twitter που ασκούν κριτική εναντίον του.

Επτά χρήστες του Twitter είχαν καταθέσει αγωγή εναντίον του Τραμπ όταν τους μπλόκαρε επειδή έγραψαν επικριτικά σχόλια και εκείνοι δεν μπορούσαν να δουν τις αναρτήσεις του και κάτι τέτοιο είναι -όπως υποστηρίζουν- αντισυνταγματικό.

Η δικαστής λοιπόν που εκδίκασε την υπόθεση πρότεινε ο Πρόεδρος απλά να επιλέξει σίγαση αυτών των επτά λογαριασμών του κοινωνικού δικτύου.

Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα έβλεπε τα tweets τους αλλά εκείνοι θα είχαν ακόμα πρόσβαση στις δικές του αναρτήσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι δεινός χρήστης των κοινωνικών δικτύων και έχει πάνω από 48 εκατομμύρια ακόλουθους στο λογαριασμό του (@realDonaldTrump) στο Twitter.

Στο άκουσμα της απόφασης του Δικαστηρίου, η πλευρά της κυβέρνησης απάντησε ότι ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίζει με ποιον θα αλληλεπιδρά στο Τwitter ενώ η δικηγόρος των πολιτών που προσέφυγαν υποστηρίζει ότι ο Τραμπ τους μπλόκαρε «απλά επειδή του ασκούσαν κριτική», γεγονός που συνιστά διάκριση που παραβιάζει την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος που εγγυάται την ελευθερία του λόγου.

Πηγή: insider.gr