Ανακαλύφθηκε ο «υγρός τάφος» αμερικανικού αεροπλανοφόρου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (pics & vid)

Gazzetta team
Ανακαλύφθηκε ο «υγρός τάφος» αμερικανικού αεροπλανοφόρου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (pics & vid)
Η ανακάλυψη του αεροπλανοφόρου στο βυθό του Ειρηνικού συνιστά μεγάλη επιτυχία της ερευνητικής ομάδας του διεκατομμυριούχου Πολ Άλεν.

Σε μία πολύ σημαντική ανακάλυψη προέβη η επιστημονική ομάδα του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν.

Η αποστολή που είχε σαν στόχο να ανακαλύψει την τοποθεσία του ναυαγίου του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Lexington στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το κουφάρι του αεροπλανοφόρου βρέθηκε σε βάθος 3 χιλιομέτρων και σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων από τις ακτές της Αυστραλίας στον βυθό του Ειρηνικού ωκεανού.

Το USS Lexington είχε βυθιστεί τον Μάϊο του 1942 κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας της θάλασσας των Κοραλλιών, όπου οι υπέρτερες ιαπωνικές αυτοκρατορικές δυνάμεις ανακόπηκαν από το αμερικανικό ναυτικό πριν καταφέρουν να κυριαρχήσουν στη Νέα Γουινέα και στην Αυστραλία.

Το Lexington βυθίστηκε παρασέρνοντας μαζί του περισσότερους από 200 ναύτες κι αξιωματικούς αλλά και 35 μαχητικά αεροσκάφη, ενώ στους διασωθέντες συμπεριλαμβανόταν κι ο πατέρας του Πολ Άλεν.

Η ερευνητική αποστολή επιχειρούσε για μήνες στην θάλασσα των Κοραλλιών, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Άλεν δήλωσε πως «σαν Αμερικανοί, όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όσους μας υπηρέτησαν και συνεχίζουν να μας υπηρετούν με κουράγιο, επιμονή και αυτοθυσία».