Εφιαλτική κατάδυση δυτών που ήρθαν σε «στενή επαφή» με καρχαρίες (pics & vid)

Gazzetta team
Εφιαλτική κατάδυση δυτών που ήρθαν σε «στενή επαφή» με καρχαρίες (pics & vid)
Η υποβρύχια βόλτα μερικών δυτών στον βυθό της Νότιας Αφρικής περιελάμβανε απρόσμενες συναντήσεις με τους «άρχοντες» των ωκεανών.

Η κατάδυση μερικών δυτών στην θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Νότιας Αφρικής παραλίγο να λάβει εξαιρετικά απρόβλεπτες κι επικίνδυνες διαστάσεις, όταν οι δύτες βρέθηκαν στο στόχαστρο ενός καρχαρία, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα «θερμός» στο ενδεχόμενο περαιτέρω «γνωριμίας» με τους ακάλεστους επισκέπτες του βυθού.

Οι 3 άντρες πραγματοποιούσαν μία ερασιτεχνική κατάδυση στα ανοιχτά του Ντέρμπαν σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν και να φωτογραφηθούν με τα τέρατα των ωκεανών, όμως η στενή τους επαφή, κόντεψε να πάρει διαστάσεις θρίλερ, όταν ένας από τους καρχαρίες που είχαν προσελκυστεί με δολώματα, αποφάσισε να διερευνήσει λίγο περισσότερο το ποιόν των 3 αντρών.

Αρχικά, δάγκωσε ελαφριά στο χέρι τον πρώτο δύτη, ενώ σε κλάσματα του δευτερολέπτου στράφηκε με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος του φίλου του, που κατέγραφε τις εικόνες από την κατάδυση με τη βοήθεια μίας GoPro κάμερας.

Ευτυχώς, οι 3 άντρες δεν αποτελούσαν τμήμα του μενού του καρχαρία, καταφέρνοντας να απεμπλακούν από την επικίνδυνη κατάσταση που είχαν περιέλθει, καθώς δεκάδες άλλοι καρχαρίες «περιπολούσαν» στην γύρω περιοχή.

Από τη σύγκρουση με τον καρχαρία, ο 38χρονος Έλτον Πόλι, έχασε την μάσκα και τον αναπνευστήρα του, όμως με την συνδρομή των φίλων του κατάφεραν να βγουν σώοι στην επιφάνεια πέρνοντας, όμως, ένα πολύτιμο μάθημα για την επόμενη φορά που θα βρεθούν «εκτός έδρας» με παρέα τους «βασιλιάδες» των ωκεανών.