Μαθήτρια που επιβίωσε στο μακελειό της Φλόριντα ξεπέρασε σε δημοσιότητα την «Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής» (vids)

Gazzetta team
Μαθήτρια που επιβίωσε στο μακελειό της Φλόριντα ξεπέρασε σε δημοσιότητα την «Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής» (vids)
Η μαθήτρια - σύμβολο του μακελειού σε σχολείο της Φλόριντα, ξεκίνησε την «εκστρατεία» της με σκοπό την αυστηροποίηση του νόμου για την οπλοκατοχή στη χώρα.

Η Έμμα Γκονζάλες μία μαθήτρια του σχολείου Stoneman Douglas στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, που είδε 17 συμμαθητές και καθηγητές της να πέφτουν νεκροί από τα πυρά του 17χρονου δράστη, αποφάσισε να ξεκινήσει μία μεγάλη καμπάνια, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής και μαθητικής κοινότητας, αναφορικά με το ζήτημα της οπλοκατοχής.

Η ανήλικη μαθήτρια, που έγινε γνωστή μέσα από μία πύρινη ομιλία της λίγες ημέρες μετά το μακελειό, βλέπει την αποδοχή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εκτοξεύεται στα ύψη, καθώς ήδη οι ακόλουθοι του λογαρισμού της στο Twitter έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται και στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι ακόλουθοι της Έμμα Γκονζάλες ξεπέρασαν κατά πολύ τους αντίστοιχους ακολούθους της NRA (National Rifle Association - Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής), οι οποίοι φτάνουν τις 594.000.

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί πως κι η κοινή γνώμη των ΗΠΑ αρχίεχει και δείχνει τάσεις μεταστροφής σχετικά με το ζήτημα της αυστηροποίησης της νομοθεσίας σχετικά με την ευκολία απόκτησης οπλισμού, καθώς σε τελευταία σφυγμομέτρηση λίγες ημέρες μετά το μακελειό του Πάρκλαντ, το 70% τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας, ενώ το 30% κατά.

Χιλιάδες μαθητές, καθηγητές και γονείς πραγματοποιούν καθημερινές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις, ζητώντας από την κυβέρνηση Τραμπ να λάβει μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί αντίστοιχη τραγωδία, ενώ στις 24 Μαρτίου αναμένονται συντονισμένες διαμαρτυρίες σε όλο το μήκος των ΗΠΑ.