Η πρώτη αίτηση για δουλειά του Στιβ Τζομπς ήταν γεμάτη ορθογραφικά (pic)

Gazzetta team
Η πρώτη αίτηση για δουλειά του Στιβ Τζομπς ήταν γεμάτη ορθογραφικά (pic)
Η πρώτη αίτηση εργασίας του Στιβ Τζομπς μπορεί να αγγίξει τα 50.000 δολάρια και είχε ακόμα και το όνομά του λάθος.

Μια αίτηση εργασίας που είχε υποβάλει ο αείμνηστος Στιβ Τζομπς πριν από τέσσερις και πλέον δεκαετίες που αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία του μελλοντικού ιδρυτή της Apple να εργαστεί στην τεχνολογία και στη σχεδίαση, η αξία της οποίας εκτιμάται περίπου στα 50.000 δολάρια, θα βγει στο σφυρί τον προσεχή μήνα.

Στη μονοσέλιδη αίτηση που συμπλήρωσε το 1973 ο 18χρονος Τζομπς κάνοντας λάθη στην ορθογραφία και στα σημεία στίξης, γράφει στο πεδίο του ονόματος: "Steven jobs" και σε αυτό της διεύθυνσης: "Reed College", το κολέγιο στο 'Ορεγκον όπου φοίτησε για σύντομο χρονικό διάστημα. Αναφέρει ότι είναι χαρισματικός στις ηλεκτρονικές τεχνολογίες και στο βιομηχανικό σχέδιο, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών RR στη Βοστόνη.

Στο πεδίο «Ειδικά προσόντα» ο Τζομπς γράφει «τεχνολογία, μηχανικός σχεδίασης, ψηφιακή τεχνολογία», κάνοντας μια αναφορά στη Hewitt-Packard, την πρωτοπόρα καλιφορνέζικη εταιρία τεχνολογίας.

Στην αίτηση εργασίας δεν αναφέρεται για ποια θέση ενδιαφέρεται ο Τζομπς, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Στίβεν Βόζνιακ ίδρυσαν την Apple περίπου τρία χρόνια αργότερα. Ο Τζομπς πέθανε από καρκίνο το 2011 σε ηλικία 56 ετών.

Παρότι ο Τζομπς συμπλήρωσε στην αίτηση ότι έχει άδεια οδήγησης, έγραψε ότι η πρόσβασή του στα μέσα μεταφοράς ήταν «δυνατή αλλά όχι πιθανή». Δίπλα στο πεδίο «Τηλέφωνο», έγραψε «κανένα».

Η αίτηση αυτή περιλαμβάνεται στη δημοπρασία αντικειμένων ποπ κουλτούρας που θα διεξαχθεί μεταξύ 8 και 16 Μαρτίου, μαζί με δύο ακόμη προσωπικά αντικείμενα του Τζομπς: ένα τεχνικό εγχειρίδιο Mac OS X που υπογράφει ο ίδιος το 2001, αξίας 25.000 δολαρίων, και ένα υπογεγραμμένο απόκομμα εφημερίδας του 2008, με φωτογραφία του Τζομπς και τίτλο «Νέο, γρηγορότερο iPhone θα πωλείται αντί 199 δολαρίων», αξίας 15.000 ευρώ.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει μια κάρτα με τα αποτυπώματα του Τζίμι Χέντριξ από τη σύλληψή του στο Τορόντο το 1969 για ναρκωτικά, που φέρει την υπογραφή του αείμνηστου μουσικού της ροκ, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 15.000 δολάρια. Επίσης, μια μονοσέλιδη ερωτική επιστολή της 'Ειμι Γουαϊνχάουζ στον σύζυγό της Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ, εκτιμάται στα 4.000 δολάρια. Η βρετανίδα τραγουδίστρια στολίζει την επιστολή εκτός από τα τρυφερά της λόγια, με ένα σκίτσο που παρουσιάζει ένα κροκοδειλάκι βρέφος το οποίο περιβάλλει με καρδούλες. Η Γουαϊνχάουζ πέθανε από οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ στο Λονδίνο το 2011 σε ηλικία 27 χρονών.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ