Εκδόθηκε στη Ρωσία υψηλόβαθμο στελέχους της ρωσικής μαφίας

Gazzetta team
Εκδόθηκε στη Ρωσία υψηλόβαθμο στελέχους της ρωσικής μαφίας
Ένα από τα «κεφάλια» του ρωσικού οργανωμένου εγκλήματος που είχε συλληφθεί στη χώρα μας το 2015, εκδόθηκε τελικά στις ρωσικές αρχές.

Τον Αρτούρ Ντζιόγιεφ, έναν από τους αρχηγούς μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, εξέδωσε η Ελλάδα στη Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, ο Ντζιόγιεφ διέφευγε της σύλληψης και χρησιμοποιούσε πλαστό δίπλωμα οδήγησης. Το 2015 και ενώ υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψής του, συνελήφθη στην Ελλάδα. Την Τετάρτη οι ελληνικές αρχές τον εξέδωσαν στη Ρωσία όπου και τέθηκε υπό κράτηση.

Επισημαίνεται ότι ήταν το «δεξί χέρι» του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Ασλάν Γκαγκίεφ που κατάγεται από την Γεωργία. Στην εγκληματική οργάνωση ο Ντζιόγιεφ συντόνιζε την δράση των διαφόρων πυρήνων της οργάνωσης και συμμετείχε στην διάπραξη δολοφονιών και άλλων σοβαρών και ιδιαίτερα εγκληματικών πράξεων.

Θύματα της εγκληματικής οργάνωσης έπεσαν 60 άνθρωποι: αστυνομικοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο δήμων και περιφερειών, επιχειρηματίες. Η εγκληματική οργάνωση δρούσε στην Μόσχα, στα περίχωρα της Μόσχας και στην Βόρεια Οσετία.

Πηγή: reader.gr