Κρατούμενοι απέδρασαν για να σώσουν φύλακα που είχε πάθει καρδιακή προσβολή (vid)

Gazzetta team
Κρατούμενοι απέδρασαν για να σώσουν φύλακα που είχε πάθει καρδιακή προσβολή (vid)
Ο Γκάρι Γκριμ μιλάει για πρώτη φορά για το πως οι κρατούμενοι του έσωσαν την ζωή, αδιαφορώντας για την ευκαιρία που είχαν να αποδράσουν.

Το παρακάτω περιστατικό δείχνει το μεγαλείο ψυχής που διαθέτουν μερικοί άνθρωποι, ακόμη και αν δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτών που λέμε «καλά παιδιά». Δεν είναι πρόσφατο, αλλά ήρθε στην επικαιρότητα, καθώς για πρώτη φορά μιλάει ένας εκ των πρωταγωνιστών του...

Το 2016 λοιπόν, στα κρατητήρια του Τεξας, ο Γκάρι Γκριμ είχε αναλάβει την φύλαξη των κρατούμενων, όμως σε κάποια στιγμή, όπως καθόταν στην καρέκλα του, ένιωσε μία αδιαθεσία. Αυτή έγινε πιο έντονη, σε σημείο να μην προλάβει να αντιδράσει, καθώς είχε υποστεί καρδιακή προσβολή...

Οι κρατούμενοι αρχικά νόμιζαν οτι ήταν πλάκα, όμως στη συνέχεια κατάλαβαν οτι τα πράγματα ήταν σοβαρά και άρχισαν να χτυπούν τα κάγκελα, προκειμένου να ακούσουν οι υπόλοιποι φύλακες. Δεν το κατάφεραν, όμως κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα. Και τότε έγινε το εξής...

Αντί λοιπόν να κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, παίρνοντας το όπλο του Γκριμ ή χρησιμοποιώντας τον για «ασπίδα» για να δραπετεύσουν, έτρεξαν να φωνάξουν τους άλλους φύλακες, οι οποίοι μετά την αρχική τους «παγωμάρα», κάλεσαν τους γιατρούς οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να σωθεί ο 52χρονος.

Τώρα ένα χρόνο μετά, μιλάει για πρώτη φορά για τα όσα έζησε: «Έπεσα και όλα έσβησαν. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι ήταν να κοιτάζω το ταβάνι στα επείγοντα περιστατικά. Αντί να εκμεταλλευτούν την κατάστασή του με το να πάρουν το όπλο μου, να με σκοτώσουν ή να με πάρουν ως όμηρο για να δραπετεύσουν, επέλεξαν να με δουν ως άνθρωπο.

Όποτε το σκέφτομαι συγκινούμε. Αν ήθελαν να μου κάνουν κακό, το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν ήταν να κάτσουν εκεί και να μην κάνουν τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Του έχει μείνει ως παράπονο όμως οτι ποτέ δεν κατάφερε να τους ευχαριστήσει για την κίνησή τους αυτή, καθώς όλοι όσοι ήταν εκεί μεταφέρθηκαν σε διαφορετικές φυλακές.