Επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο (pics)

Gazzetta team
Επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο (pics)
Επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησε ένας άνδρας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο, στην Ποντγκόριτσα.

Ο άνδρας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ενώ πέταξε στον περίβολο του κτηρίου της πρεσβείας μια χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από την επίθεση δεν έχει προκληθεί υλικές ζημιές.

«Περί τις 00:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), απέναντι από το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο, ένας άγνωστος αυτοκτόνησε (πυροδοτώντας) εκρηκτικό μηχανισμό. Λίγο νωρίτερα, ο άνδρας αυτός πέταξε (άλλον) έναν εκρηκτικό μηχανισμό (...) στο εσωτερικό του χώρου της πρεσβείας», αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι έρευνες για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη ενώ δεν έχει αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

Το Μαυροβούνιο εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Μάιο του 2017, κάτι το οποίο είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Η ανακοίνωση της επικείμενης εισδοχής του Μαυροβουνίου στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο είχε πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις το 2015.

Επίσης 23 πολίτες του Μαυροβουνίου έχει αποδειχτεί πως πήγαν σε Ιράκ και Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Τον Ιανουάριο του 2018 καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση ένας πολίτης Μαυροβουνίου επειδή πολέμησε στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαράγεβο είχε επίσης γίνει τον Οκτώβριο του 2011 στόχος τρομοκρατικής ενέργειας. Ένας ισλαμιστής, ο Μέβλιντ Γιασάρεβιτς, πυροβολούσε με αυτόματο τουφέκι εναντίον του κτιρίου για σχεδόν μία ώρα. Τραυμάτισε έναν αστυνομικό, πριν τραυματιστεί κι ο ίδιος από επίλεκτο ελεύθερο σκοπευτή και συλληφθεί. Καταδικάστηκε να εκτίσει 15 χρόνια κάθειρξη.

Επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο (pics) - Media Gallery

Επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο (pics) - Media Gallery 2

Επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο (pics) - Media Gallery 3


Πηγή: reader.gr