Σεισμική ακολουθία αναστατώνει εκατομμύρια κατοίκους της Πόλης του Μεξικό (vid)

Gazzetta team
Σεισμική ακολουθία αναστατώνει εκατομμύρια κατοίκους της Πόλης του Μεξικό (vid)
Μία σεισμική δόνηση ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους της μεξικανικής πρωτεύουσας, καθώς τα 6,1 ρίχτερ ήρθαν λίγους μήνες μετά την φονικότατη δόνηση του Σεπτεμβρίου.

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ταρακούνησε τους κατοίκους της Πόλης του Μεξικό, νωρίς σήμερα το πρωί, με πολλούς να βγαίνουν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 43 χλμ. ανατολικά της πολιτείας Οαχάκα, ενώ το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς, τραυματίες ή υλικές ζημιές.

Να σημειωθεί πως στην ευρύτερη περιοχή, όπου συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες του Ειρηνικού και της Καραϊβικής παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα της τελευταίες ημέρες, καθώς μόλις πριν 3 ημέρες, την Παρασκευή ένας σεισμός έντασης 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ είχε σημειωθεί στην χώρα, 55 χιλιόμετρα από την κωμόπολη Πινοτέπα Νασιονά.

Οι σειρήνες ήχησαν ξανά προειδοποιώντας τους κατοίκους της Πόλης του Μεξικό, μόλις ένα λεπτό πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου, στην ίδια περιοχή που το Σεπτέμβριο, ένας σεισμός 7,1 ρίχτερ άφησε πίσω του 366 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες αλλά και δεκάδες κατεστραμμένα κτήρια.

Στην Πόλη του Μεξικό κατοικούν περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός που εκτοξέυεται στα 20,4 εκατομμύρια αν συμπεριληφθούν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής.