Νέο μακελειό με αμάχους στην ανατολική Δαμασκό: 71 νεκροί

Gazzetta team
Νέο μακελειό με αμάχους στην ανατολική Δαμασκό: 71 νεκροί
Δεκάδες είναι τα θύματα νέων αεροπορικών βομβαρδισμών στα ανατολικά προάστεια της Δαμασκού στη Συρία, ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων κι αναρτών στην Συρία.

Τους 71 έφτασαν, μέσα σε 24 ώρες, οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας από την έναρξη του πολέμου, το 2011.

Η οργάνωση, που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα εντάθηκαν από το βράδυ της Κυριακής.

Οι τραυματίες ανέχονται σε 325.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από τη Δαμασκό για την κατάσταση στην Ανατολική Γούτα.

Αναμένεται χερσαία επιχείρηση στα ανατολικά προάστεια της πόλης

Οι βομβαρδισμοί αυτοί σημειώθηκαν μία ημέρα αφότου το καθεστώς ενίσχυσε τις θέσεις του γύρω από τον θύλακα.

Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι σημαίνει πως επίκειται μια ευρεία επιχείρηση στην περιοχή.

«Το καθεστώς βομβαρδίζει σφοδρά την Ανατολική Γούτα ενόψει μιας χερσαίας επιχείρησης», είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την Κυριακή, εκατοντάδες ρουκέτες και όλμοι έπεσαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άνθρωποι, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Ο συριακός στρατός επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό του την Ανατολική Γούτα, μια περιοχή που βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών από το 2012 και αποτελεί τον τελευταίο θύλακά τους κοντά στη Δαμασκό.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ