Φωτιά σε βουδιστικό ναό του 7ου αιώνα στο Θιβέτ

Gazzetta team
Φωτιά σε βουδιστικό ναό του 7ου αιώνα στο Θιβέτ
Φωτιά ξέσπασε το Σάββατο στον φημισμένο ναό Jokhang στη Λάσα, έναν από τους ιερότερους χώρους του θιβετιανού Βουδισμού.

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο άμεσα και κατασβέστηκε, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Η έκταση των ζημιών παραμένει άγνωστη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο μοναστήρι που χτίστηκε τον 7ο αιώνα στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λάσας, και πλέον περιλαμβάνεται στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της Unesco.

Αξιωματούχος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Θιβέτ μετέβη αμέσως στο σημείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Tibet Daily.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένα μέρος της στέγης του μοναστηριού να φλέγεται και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να το έχει σκεπάσει.

Θιβετιανοί που ζουν στο εξωτερικό έγραψαν στο Twitter (το οποίο είναι μπλοκαρισμένο στην Κίνα) ότι οι φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες για τη φωτιά που δημοσιεύτηκαν, γρήγορα λογοκρίθηκαν.

Η καταστροφή σημειώθηκε την ώρα που οι Θιβετιανοί γιόρταζαν το Σάββατο το Λοσάρ, την παραδοσιακή τους Πρωτοχρονιά που άρχισε την Παρασκευή, όπως και η κινεζική Πρωτοχρονιά με την οποία άρχισε το νέο σεληνιακό έτος του Σκύλου. Το μοναστήρι ήταν κλειστό για το κοινό το Σάββατο.


Πηγή: reader.gr