Η δημοτικότητα του προέδρου Μακρόν έπεσε κάτω από το 50%

Gazzetta team
Η δημοτικότητα του προέδρου Μακρόν έπεσε κάτω από το 50%
Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, έπεσε κάτω από το 50%, στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση, καθώς η κυβέρνηση προωθεί τα σχέδια της για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Στη σφυγμομέτρηση που διενήργησε από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου το γαλλικό ινστιτούτο έρευνας της κοινής γνώμης (Ifop) και δημοσιεύει σήμερα η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Journal du Dimanche (JDD), το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε «ικανοποιημένο» από τον Μακρόν, σε μια πτώση της δημοτικότητάς του έξι μονάδων συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ifop τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου έπειτα από τον Οκτώβριο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 42%.

Στις αρχές του μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδια της για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Όπως έχει υποσχεθεί, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 60 δισεκ. ευρώ μέσα στη διάρκεια της θητείας του, σε μια χώρα που έχει από τις υψηλότερες αναλογίες δημόσιων δαπανών στον κόσμο.

Ο Εντουάρ Φιλίπ, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Μακρόν, δήλωσε πως δεν έχει ενδοιασμούς για τις αλλαγές στον δημόσιο τομέα ακόμη και αν βρεθεί αντιμέτωπος με αντιστάσεις.

Ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Νταρμανέν τόνισε πως μπορεί να εξετασθεί ένα πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ