Σεισμός στη Βρετανία: Ο ισχυρότερος σεισμός τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα

Gazzetta team
Σεισμός στη Βρετανία: Ο ισχυρότερος σεισμός τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών σημειώθηκε στη Βρετανία, ενώ έγινε αισθητή σε περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που πλήττει τη χώρα εδώ και μία δεκαετία, ο οποίος, εντούτοις, δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το BGS, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 20 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σουόνσι, στην Ουαλία. Στην ανακοίνωση των σεισμολόγων επισημαίνεται ότι είναι η σφοδρότερη σεισμική δόνηση στη Βρετανία από το 2008.

«Σεισμικές δονήσεις τέτοιου μεγέθους σημειώνονται στη Βρετανία μονάχα κάθε 2-3 χρόνια» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε νωρίτερα στο Twitter το Βρετανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Πανεπιστήμιο του Σουόνσι, το οποίο είχε οργανώσει σήμερα μια εκδήλωση γνωριμίας και ξεναγήσεων για υποψήφιους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Όπως φαίνεται, οι υπεύθυνοι του ιδρύματος προχώρησαν στην εκκένωσή του.

Οι σεισμοί δεν αποτελούν συχνό φαινόμενο στη Βρετανία και σπανίως είναι ισχυροί. Η σεισμική δόνηση του 2008 στο Μάρκετ Ρέιζεν, στη βορειοανατολική Αγγλία, ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ