Άρχισε να τρέχει γυμνός και να μαχαιρώνει περαστικούς αφού πήρε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης (pics & vid)

Gazzetta team
Άρχισε να τρέχει γυμνός και να μαχαιρώνει περαστικούς αφού πήρε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης (pics & vid)
Οι κινήσεις του δολοφόνου καταγράφηκαν από τις κάμερες, ενώ το δολοφονικό του αμόκ άφησε πίσω του ένα νεκρό και 2 τραυματίες αστυνομικούς.

Σοκαρισμένη είναι η διεθνής επιστημονική κοινότητα από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Γάλλου πυρηνικού επιστήμονα, από έναν αφιονισμένο ναρκωμανή σε δρόμο του Λονδίνου.

Ο 49χρονος Laurent Volpe απολάμβανε την πρώτη ημέρα των διακοπών του στη βρετανική πρωτεύουσα, όταν δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα από το μαχαίρι ενός άντρα που είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Ο 39χρονος οδηγός σε μεταφορική εταιρεία, Nicholas Foy, αφού κατανάλωσε σχεδόν 4 γραμμάρια κοκαΐνης και ποσότητες αλκοόλ, άρχισε να τρέχει ημίγυμνος στους δρόμους του Λονδίνου, απειλώντας με ένα μεγάλο μαχαίρι όσους περαστικούς συναντούσε στο διάβα του.

Πιο άτυχος στάθηκε ο διεθνούς φήμης επιστήμονας, ο οποίος δέχθηκε ένα μοιραίο πλήγμα στην κοιλιακή χώρα, ενώ ο δράστης συνέχισε σε κατάσταση αμόκ να τρέχει ξυπόλητος και φορώντας μόνο το μποξεράκι του, απειλώντας κι ουρλιάζοντας.

Τελικά, πλήρωμα περιπολικού της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου εντόπισε τον δράστη και τον ακινητοποίησε μετά από συμπλοκή μαζί του, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς είχε αυτοτραυματιστεί στο πόδι.

Εκεί δόθηκε νέα μάχη, καθώς ο οδηγός έριξε κουτουλιά σε έναν αστυνομικό, ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε η χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων ώστε να ηρεμήσει.

Ο επίλογος, όμως, της σοκαριστικής δολοφονίας δόθηκε στο ίδιο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος επιστήμονας, όπου παρά την μάχη των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, τελικά απεβίωσε βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.

Οι κινήσεις του δολοφόνου καταγράφηκαν από δεκάδες κάμερες ασφαλείας, ενώ ο ίδιος φαίνεται να μην είχε καμία απολύτως συναίσθηση των πράξεών τους, ως αποτέλεσμα της λήψης της ποσότητας κοκαΐνης, αλκοόλ αλλά και της παράλειψης της φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθούσε για να νικήσει την χρόνια κατάθλιψή του.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή Έιλθαμ του νοτιοανατολικού Λονδίνου, ενώ πριν από λίγες μέρες η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας.