Το τραγικό ρεκόρ της Βαλτιμόρης: 11 ημέρες χωρίς δολοφονία

Gazzetta team
Το τραγικό ρεκόρ της Βαλτιμόρης: 11 ημέρες χωρίς δολοφονία
H Bλτιμόρη αποδεικνύεται πολύ επικίνδυνο μέρος για να ζει κανείς, καθώς οι δολοφονίες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ η απουσία τους γίνεται είδηση.

Η πόλη της Βαλτιμόρης στην πολιτεία του Μέριλαντ κατέχει μία τραγική πρωτιά, ανάμεσα σε όλες τις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, καθώς διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών σε ολόκλητη τη χώρα με 55,8 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Τις προηγούμενες ημέρες, όμως, επικράτησε μία πρωτοφανής «σιγή» στα όπλα, καθώς επί 11 συνεχείς ημέρες δεν σημειώθηκε κανέναν απολύτως περιστατικό. Βέβαια, το γεγονός ότι κάτι ανάλογο αποτελεί καθημερινότητα για τους περισότερους από εμάς, ενώ για τους κατοίκους της Βαλτιμόρης αποτελεί είδηση, αποδεικνύει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, καθώς οργανωμένες ένοπλες συμμορίες αλλά και δεκάδες ένοπλες ληστείες ή εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, αποτελούν τις κυριότερες πηγές των ανθρωποκτονιών.

Χαρακτηριστικό, βέβαια, της κατάστασης αποτελέι το γεγονός ότι οι 11 ημέρες «ειρήνης» είχαν να επαναληφθούν από το 2014, ενώ το σερί δεν συνεχίστηκε καθώς ένας 22χρονος πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κέντρο της πόλης.

Ενδεικτικά αναφέρονται επίσης τα αντίστοιχα ποσοστά δολοφονιών σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπου τα πράγματα απέχουν πολύ από την κατάσταση στη Βαλτιμόρη, όμως η κατάσταση παραμένει αρκετά επικίνδυνη.

Στην Νέα Υόρκη των 10 εκατομμυρίων, οι δολοφονίες ανέρχονται σε 3,9 ανά 100.000 κατοίκους , ενώ στο ξακουστό Σικάγο το νούμερο εκτοξεύεται στις 28 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους.