Δολοφονία 17χρονου συγκλονίζει το Άμστερνταμ

Gazzetta team
Δολοφονία 17χρονου συγκλονίζει το Άμστερνταμ
Η μαφιόζικη δολοφονία ενός 17χρονου μετανάστη σε κεντρική συνοικία της ολλανδικής πρωτεύουσας έχει προκαλέσει την οργή κι αγανάκτηση στους κατοίκους της πόλης.

Δύο οπλισμένοι άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλαν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου σε ένα κοινοτικό κέντρο της εργατικής συνοικίας του Βίτενμπουργκ στο Άμστερνταμ και σκότωσαν τον 17χρονο Μοχάμεντ Μπουσίκι, που παρέδιδε μαθήματα μαγειρικής σε μικρά παιδιά ηλικίας 6 ετών.

Ο 17χρονος Μπουσίκι σκοτώθηκε από σφαίρα που δέχθηκε στη σπονδυλική στήλη. Ένας άλλος άνδρας και μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκαν, υπό τα τρομοκρατημένα βλέμματα των 6χρονων παιδιών.

Το κέντρο αυτό βρίσκεται δύο βήματα μακριά από την «κόκκινη συνοικία» του Άμστερνταμ, όπου η νόμιμη πορνεία και τα σημεία πώλησης κάνναβης προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.

Μαφιόζικη εκτέλεση

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι παρέστησαν την Τετάρτη στην κηδεία του Μοχάμεντ Μπουσίκι, η σορός του οποίου θα μεταφερόταν στη συνέχεια στο Μαρόκο όπου και θα ενταφιαζόταν.

Πολλοί δεν κατάφεραν να μπουν στο τέμενος Νασρ, όπου γινόταν η κηδεία, και στέκονταν προσευχόμενοι στους γύρω δρόμους υπό καταρρακτώδη βροχή.

«Τον σκότωσαν εν ψυχρώ. Είναι ακατανόητο», δήλωσε συντετριμμένος κατά τη διάρκεια της κηδείας ο θείος του Ουλάντ Άλι.

«Δεν έχει σημασία αν αφορούσε ναρκωτικά, συμμορίες ή χρήματα», είπε επίσης ο Νίκο Κρας, ο οποίος γνώριζε καλά το θύμα. Ο Μοχάμεντ Μπουσίκι ήταν, σύμφωνα με αυτόν, «ένα καλό παιδί», που είχε πάει στο Καλαί το 2015 για να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Η αστυνομία του Άμστερνταμ ενίσχυσε την ασφάλεια στη συνοικία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συνδεθεί η δολοφονία του 17χρονου με τον πόλεμο μεταξύ των συμμοριών. Την ίδια άποψη συμμερίζονται και οι κάτοικοι της πόλης: Πρόκειται για έναν «απλό» καυγά στον δρόμο που πήρε βίαιη τροπή, ίσως για ναρκωτικά ή για χρήματα, αλλά δεν είχε καμία σχέση με συμμορίες, σύμφωνα με αυτούς.

Πηγή: reader.gr