H Tουρκία συνεχίζει τον βομβαρδισμό και την εισβολή στην κουρδική Αφρίν

Gazzetta team
H Tουρκία συνεχίζει τον βομβαρδισμό και την εισβολή στην κουρδική Αφρίν
Οι άμαχοι έχουν πληρώσει επίσης βαρύ φόρο και 67 άνθρωποι, από τους οποίους 20 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς αφότου άρχισε η επιχείρηση.

Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού συνεχίζεται στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν νέες αεροπορικές επιδρομές και διεξήχθησαν σφοδρές μεθοριακές μάχες.

Η επιχείρηση «Κλάδος ελαίας», που άρχισε πριν από 10 ημέρες, συνεχίζεται ενώ η Τουρκία είναι ένας κεντρικός πρωταγωνιστής στις συνομιλίες για τη Συρία που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ρωσίας στο Σότσι: στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, αντιπρόσωποι της συριακής κοινωνίας των πολιτών και Σύροι πολιτικοί επιχειρούν να συζητήσουν μια λύση στη σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα τους από το 2011.

Στόχος της τουρκικής επίθεσης είναι οι ημιαυτόνομες κουρδικές περιοχές. Το πρωί της Τρίτης οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο τους τομείς του Ράζο και του Ζανταϊρίς, στο βορειοδυτικό και το νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής του Αφρίν.

Σφοδροί βομβαρδισμοί κι επίγειες επιχειρήσεις

Στους τομείς αυτούς, σφοδρές συγκρούσεις φέρνουν αντιμέτωπες τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους μεταξύ των σύρων ανταρτών με τους κούρδους μαχητές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Τα τουρκικά αεροπλάνα πετούν επίσης πάνω από την Αφρίν, όπου ακούγονται οι κρότοι από τους βομβαρδισμούς στους γύρω λόφους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τη Δευτέρα η Τουρκία ενίσχυσε τις στρατιωτικές θέσεις της στη βόρεια Συρία και μια φάλαγγα δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων διέσχισε τα σύνορα, με στόχο να φθάσει σ' έναν τομέα που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. νότια της πόλης Αφρίν.

Όμως στη διάρκεια της νύκτας σφοδρά πυρά φιλοκαθεστωτικών μαχητών σταμάτησαν τη φάλαγγα, υποχρεώνοντάς την να αλλάξει προορισμό και να μεταβεί τελικά στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού.

Βαρύς ο απολογισμός της εισβολής για τους αμυνόμενους

Από τις 20 Ιανουαρίου που άρχισε η τουρκική επίθεση στον θύλακο του Αφρίν για την εκδίωξη της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, έχουν σκοτωθεί 85 κούρδοι μαχητές, καθώς και 81 αντάρτες που υποστηρίζουν την Άγκυρα, έκανε γνωστό το Παρατηρητήριο.

Οι άμαχοι έχουν πληρώσει επίσης βαρύ φόρο και 67 άνθρωποι, από τους οποίους 20 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς αφότου άρχισε η επιχείρηση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του πως η επίθεση «δεν θα σταματήσει πριν εξαλείψουμε την τρομοκρατική απειλή από τα σύνορά μας».

Αγνοώντας τις εκκλήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για «αυτοσυγκράτηση», η Άγκυρα δηλώνει αποφασισμένη να διευρύνει την επίθεση προς ανατολάς, κυρίως στην πόλη Μινμπέτζ που ελέγχεται από τους Κούρδους και όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις.

Πηγή: reader.gr