Περπάτησαν ξυπόλυτοι σε παραλία του Άγιου Δομίνικου και παραλίγο να χάσουν τα πόδια τους (pics)

Gazzetta team
Περπάτησαν ξυπόλυτοι σε παραλία του Άγιου Δομίνικου και παραλίγο να χάσουν τα πόδια τους (pics)
Οι εικόνες από τα πόδια των δύο τουριστών είναι αποκρουστικές, ενώ ευτυχώς ανάρρωσαν πλήρως από την περιπέτειά τους και προειδοποιούν όσους αγνοούν τους κινδύνους.

Οι διακοπές ενός ζευγαριού τουριστών στην εξωτική Δομινικανή Δημοκρατία στην Καραϊβική, εξελίχθηκαν γρήγορα σε εφιάλτη, καθώς λίγη ώρα μετά από έναν περίπατο σε αμμώδη παραλία, ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Οι δύο Καναδοί τουρίστες, κατά την προτελευταία τους ημέρα στην χώρα της Καραϊβικής, έκαναν ξυπόλητοι την βόλτα του σε παραλία της πρωτεύουσας του νησιού, όταν άρχισαν να παραπονιούνται για έντονη φαγούρα στα κάτω άκρα.

Λόγω των πολλών εντόμων δεν έδωσαν την πρέπουσα προσοχή, όμως όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους, έντρομοι διαπίστωσαν ότι η κατάσταση είχε επιδεινωθεί ταχύτατα, με φουσκάλες και έντονο πρήξιμο να εμφανίζονται και στους δύο.

Το ζευγάρι επισκέφθηκε άμεσα τοπικό νοσοκομείο του Οντάριο, όμως ο γιατρός δεν έκανε τη σωστή διάγνωση, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν λίγες ώρες αργότερα, καθώς τα πόδια τους είχαν γίνει αγνώριστα.

Ευτυχώς, ένας άλλος γιατρός είχε ξανααντιμετωπίσει πρόσφατα ένα παρόμοιο περιστατικό από τουρίστα που είχε επιστρέψει από την Ταϊλάνδη, ο οποίος και τους διέγνωσε μόλυνση από παρασιτικά νηματώδη σκουλίκια.

Η Stephens και ο Zytner είχαν προσβληθεί από αγκυλόστομα, ένα είδος παρασιτικών νηματωδών σκουληκιών που συνήθως εισβάλλουν στο λεπτό έντερο ανθρώπων και ζώων όπως οι γάτες και σκύλοι.

Ευτυχώς, η θεραπεία που έλαβαν οι δύο Καναδοί είχε αποτέλεσμα, ενώ αποφάσισαν να μοιραστούν με τους φίλους τους στα social media την τραυματική τους εμπειρία, ώστε να προειδοποιήσουν άλλους τουρίστες για τους κινδύνους που ελοχεύουν σε ανάλογους τουριστικούς εξωτικούς προορισμούς.