Slogun:Οταν από όλα τα γήπεδα της Ελλάδας επιλέγεις για τον τελικό το Πανθεσσαλικό, αυτά παθαίνεις...

FOLLOW US

Slogun:Οταν από όλα τα γήπεδα της Ελλάδας επιλέγεις για τον τελικό το Πανθεσσαλικό, αυτά παθαίνεις...
BWIN stripe gif

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει απλώσει χέρι σε 18 νησιά μας»

Gazzetta team
Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει απλώσει χέρι σε 18 νησιά μας»
Επίθεση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά της κεμαλικής αντιπολίτευσης για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο.
Προσπαθώντας να «απαντήσει» στις συχνές κατηγορίες των κεμαλιστών ότι «χάρισε» 18 νησιά στην Ελλάδα, ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ότι αυτό φέρει την ιστορική ευθύνη για τη συμφωνία στη Λωζάνη και το στάτους των νησιών.

Απευθυνόμενος στον αρχηγό του CHP, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου είπε: «Έτσι δεν έγινε στην Λωζάνη; Έτσι έγινε. Τώρα, αν ρωτήσεις τον Κιλιντσάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Μετά απ’ αυτό προσπαθεί να χρεώσει τον λογαριασμό των νησιών στο ΑΚΡ. Εσείς δώσατε τα νησιά, εσείς. Αυτοί που ήταν στο κόμμα σας τα έδωσαν και τώρα ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Θα πούμε σε αυτούς και στο έθνος μας γι’ αυτά τα αρχεία, συμπεριλαμβανομένης και της Λωζάνης. Θα δουν ποιος έδωσε τι σε ποιον».

Ανάμεσα στα όσα είπε ο Ερντογάν σημείωσε πως η Ελλάδα «έχει απλώσει χέρι στα 18 νησιά μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε νωρίτερα και άλλη αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης, μιλώντας για τη στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας, λέγοντας πως πρέπει να εξηγήσουν τι γίνεται στη διεθνή κοινότητα «γιατί αν δεν εξηγήσεις στη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε και άλλες φορές στην ιστορία, θα κερδίσεις στο πεδίο των μαχών, αλλά θα χάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και στη Λωζάνη το ίδιο έγινε» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reader.gr