Μαζική απόδραση 52 μπαμπουίνων από ζωολογικό κήπο του Παρισιού (pics)

Gazzetta team
Μαζική απόδραση 52 μπαμπουίνων από ζωολογικό κήπο του Παρισιού (pics)
Οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας απέκλεισαν ταχύτατα τους χώρους του πάρκου, καθώς χιλιάδες επισκέτες αλλά και μικρά παιδιά βρίσκονταν εντός του χώρου, όταν συνέβη το περιστατικό.

Την εκκένωση του Ζωολογικού Κήπου στο Παρίσι διέταξαν οι γαλλικές αρχές, καθώς οι υπάλληλοι του Ζωλογικού Κήπου διαπίστωσαν έντρομοι ότι περίπου 52 μπαμπουίνοι που ζουν στον Κήπο, είχαν γίνει καπνός από τα κλουβιά τους.

Οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν την κατεπείγουσα εκκένωση του πάρκου, καθώς τα άγρια ζώα λειτουργούν αναξέλεγκτα όταν βρεθούν αντιμέτωπα με καταστάσεις άγχους, πίσης ή απειλής, ενώ αμέσως ένοπλοι φρουροί κι αστυνομικοί, απέκλεισαν όλη την περίφραξη του κήπου, ώστε να διασφαλίσουν ότι κανένα ζώο δε θα διαφύγει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους, οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου κατάφεραν να εντοπίσουν 48 από τα 52 ζώα και να τα μεταφέρουν πίσω στο κλουβί τους, ενώ η τύχη 4 ακόμα εξακολουθεί να αγνοείται.

Οι 52 μπαμπουίνοι που κατάφεραν να αποδράσουν από το κλουβί τους, εντοπίστηκαν γύρω από τον ψεύτικο βράχο Grand Rocher, στο κέντρο του Πάρκου.