Κατέσχεσαν το sleeping bag άστεγου και λίγες μέρες μετά πέθανε από το κρύο (pics)

Gazzetta team
Κατέσχεσαν το sleeping bag άστεγου και λίγες μέρες μετά πέθανε από το κρύο (pics)
Το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία, με πολλούς να κατηγορούν τις τοπικές αρχές για εγκληματική αμέλεια σε βάρος του άτυχου άστεγου άντρα.

Ένας άστεγος άντρας από το Μπόρνμουθ της Μεγάλης Βρετανίας βρήκε τραγικό θάνατο από το κρύο, μόλις λίγες ημέρες αφότου οι τοπικές δημοτικές αρχές είχαν κατασχέσει τον υπνόσακο αλλά και μερικά ακόμα υπάρχοντά του.

Το άψυχο σώμα του 66χρονου άντρα, εντόπισε περαστικός κάτω από γέφυρα της πόλης, ενώ ο ίδιος ήταν που κατήγγειλέ ότι δύο μέρες πριν το θάνατο του άστεγου, οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου, είχαν πετάξει τα υπάρχοντα του άντρα, που χρησιμοποιούσε ώστε να προστατευθεί από τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Ο άστεγος, που ονομαζόταν Κεβ, περιγράφεται ως ένας καλοσυνάτος, φιλήσυχος κι ευγενικός άντρας, που ζούσε για χρόνια σε δρόμους και πλατείες στην περιοχή, ενώ δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για αρνητικά σχόλια.

Ο τραγικός θάνατος του άστεγου άντρα ξεσήκωσε κύματα διαμαρτυρίας εναντίον των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και της διοίκησης του δήμου, καθώς θεωρούνται αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εγκληματική τους αδιαφορία, που οδήγησε στον θάνατο του άντρα, ενώ κατηγορούν τους υπεύθυνους ότι αδιαφορούν πλήρως για όσους ανθρώπους ζουν στον δρόμο αντιμέτωποι μνε ακριά κι επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.