Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε 14χρονο σε σχολείο του Ντόρτμουντ (pic)

Gazzetta team
Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε 14χρονο σε σχολείο του Ντόρτμουντ (pic)
Το περιστατικό σημειώθηκε εντός του σχολικού συγκροτήματος που φοιτούσαν οι δύο μαθητές.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν έφηβο ηλικίας 15 ετών που βαρύνεται με υποψίες ότι σκότωσε σήμερα έναν άλλο μαθητή ηλικίας 14 ετών στο σχολείο που πήγαιναν, ενώ τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στις 08.00 (09.00 ώρα Ελλάδας) σε ένα σχολείο της πόλης Λούνεν, στη δυτική Γερμανία, το οποίο ονομάζεται Käthe-Kollwitz-Gesamtschule και στο οποίο φοιτούν 1.000 μαθητές.

Προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν αποσαφηνίσει τα ακριβή αίτια θανάτου του 14χρονου θύματος ούτε τα κίνητρα του δράστη.

«Δεν βρισκόμαστε σε θέση να παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με τα τραύματα που προκάλεσαν τον θάνατο» του αγοριού, επισήμανε η αστυνομία, «οι έρευνες συνεχίζονται».

Η εφημερίδα Die Welt μετέδωσε από την πλευρά της ότι ο μαθητής μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού.

Tο θύμα και ο ύποπτος που συνελήφθη πήγαιναν στο ίδιο σχολείο

Όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, το θύμα και ο φερόμενος δράστης είναι γερμανικής υπηκοότητας, ενώ ο δράστης έχει και διαβατήριο Καζακστάν.

Ο 14χρονος μαχαιρώθηκε στο λαιμό, μπροστά στα έντρομα μάτια της μητέρας του, έγραψε η εφημερίδα Bild στον ιστότοπό της. Το θύμα πρόσφατα είχε πάει στο συγκεκριμένο σχολείο αφού είχε φοιτήσει σε άλλο σχολείο, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση λίγο μετά την επίθεση, αφού το ελικόπτερο της αστυνομίας τον εντόπισε σε δρόμο της περιοχής, ανέφερε η Bild.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, ο Χέρμπερτ Ρέουλ, δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος» από το περιστατικό.

Αύριο το μεσημέρι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο σχολείο του Λούνεν και στη δημαρχείο της πόλης στη μνήμη του άτυχου αγοριού.